Algírban a 32 jelentette a végállomást

nov 11, 2022 | Hírek

Két, főtáblára került női kardozónk közül Pusztai Liza a 32-ig jutott, Battai Sugár a 64-ben búcsúzott az algíri, szezonnyitó Világkupán. Szombaton a férfiak folytatják a versenyt a legjobb 64-től.

Világbajnok női kardcsapatunk első nemzetközi versenye gyenge közepesre sikeredett, ám így történt ez a kairói vb-n is, csapatban majd lehet javítani… A pénteki főtáblára Pusztai Liza és Battai Sugár jutott be – előbbi kiemeltként -, és mindkét fiatalunk szoros meccset vívott. A BVSC vívója sikerrel, Liza 15:13-ra bizonyult jobbnak a német Getténél. Sugi meccse ennél is kisebb különbséget hozott, ám nem az ő javára. A francia válogatott Berder 15:14-re nyert debreceni tehetségünk ellen. A legjobb 32 Pusztai Liza számára a végállomást jelentette, mivel az algériai színekben versenyző, korábban francia Boudiaf 15:8-ra győzte le őt. 

Pusztai Liza 32-ig jutott a szezonnyitó, algíri Világkupán.

A hölgyek a csapatversenyben javíthatnak, azonban addig még a férfiak következnek, a négynapos algíri kardhétvége a férfi kard egyéni direkt kieséses szakaszával folytatódik, benne négy magyarral. Hajrá, fiúk!

Eredmények. Női kard egyéni Világkupa, Algír, 155 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai-Gette (német) 15:13, Battai-Berder (francia) 14:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai-Boudiaf (algériai) 8:15.

Végeredmény: 1. Lucia Martin-Portugues (spanyol), 2. Michela Battiston (olasz), 3. Sara Balzer (francia) és Teodora Gudura (görög), …19. Pusztai Liza, …45. Battai Sugár, …65. Szűcs Luca, …75. Katona Renáta, …142. Beviz Dorottya.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események