Andrásfi Tibi nyolcadik Bernben

nov 23, 2019 | Hírek

Húszesztendős tehetségünk, Andrásfi Tibor ismét villantott. A szezonnyitó berni, férfi párbajtőr Világkupán legjobb magyarként a nyolcadik helyen végzett, Gratulálunk. Jöhet a csapat, hajrá, fiúk!

Andrásfi Tibor folytatta káprázatos 2019-es teljesítményét. Még juniorként tavasszal megvédte csapatban világbajnoki aranyérmét. Előtte pár héttel, a budapesti WestEnd Grand Prix-n bravúrbronzzal robbant be a felnőttek mezőnyébe. Ennek köszönhetően egyéniben tagja lett a magyar válogatottnak a düsseldorfi Európa-bajnokságon, melyen élete első felnőtt világversenyén egyéniben a negyeddöntőig jutott. 

Andrásfi Tibor remek 2019-es évet tud eddig a háta mögött!

Most pedig a szezonnyitó, berni férfi párbajtőr Világkupán, legjobb magyarként végzett a nyolcadik helyen, és ezzel remek pozícióba került a hazai ranglistán. Útja során elsőként a finn Vuorinent győzte le 15:10-re, majd magyar házmeccs következett. Peterdi Andrással – aki korábban az amerikai Hoyle-t búcsúztatta 15:6-tal – mérkőzött, és nagyjából tíz esztendővel idősebb honi riválisát 15:12-re verte. Következett számára a nap legfontosabb meccse, a nyolcaddöntő, az argentin, ám évek óta a Honvédban készülő Lugones ellen. Itt is a BVSC-s tehetség dominált, édesapja, ugyancsak Andrásfi Tibor tanítványa biztosan, 15:9-re nyert!

Szép vívással jutott el a legjobb nyolcig Andrásfi Tibi (jobbra).

A következő lépcső, az éremről döntő asszó már nem sikerült. A nagyszerű napot kifogó ukránok – erre még visszatérünk… – egyik legjobbja, Szvicskar 15:11-re jobbnak bizonyult Tibinél. A nyolcadik helye így is nagyszerű teljesítmény, gratulálunk neki, mester édesapjának és a válogatott edzőnek! 

A többi főtáblás magyar közül Peterdi Andrásról már szóltunk. A világbajnok Siklósi Gergely első nemzetközi meccsén, melyet vb-aranyérmesként vívott, a belga Ferot-val mérkőzött, és 15:11-re nyert. A folytatásban azonban az orosz Glazkov egy 15:12-vel megállította. A további három 64 közé jutott párbajtőrözőnk egyaránt balszerencsés, egyetlen tusos vereséget szenvedett… Somfai Péter az ukrán – már megint ukrán… – Reizlintől, Bányai Zsombor az amerikai Ramireztől 15:14-re, Nagy Dávid a venezuelai olimpiai bajnok Limardo Gascontól 8:7-re kapott ki. 

Somfai Péter (jobbra) egyetlen tussal kapott ki a 64-es táblán.

Vasárnap az olimpiai kvalifikáció szempontjából rendkívül fontos csapatverseny következik, melyen Andrásfi Tibor, Berta Dániel, Rédli András, Siklósi Gergely összeállításban lép pástra a magyar válogatott. A sorsolás alakulhatott volna jobban is. Az első körben Hongkong lesz az ellenfél, a folytatásra Kína és Ukrajna közül választott a gép, és keleti szomszédainkat kaptuk. A budapesti világbajnokságon kikaptunk tőlük, ma, reméljük, kivívták a jó formájukat, úgyhogy most mi jövünk! Hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Bern, 324 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Andrásfi-Vuorinen (finn) 15:10, Peterdi-Hoyle (amerikai) 15:6, Siklósi-Ferot (belga) 15:11, Somfai-Reizlin (ukrán) 14:15, Bányai-Ramirez (amerikai) 14:15, Nagy-Limardo Gascon (venezuelai) 7:8.

A legjobb 16 közé jutásért: Andrásfi-Peterdi 15:12, Siklósi-Glazkov (orosz) 12:15.

Nyolcaddöntő: Andrásfi-Lugones (argentin) 15:9. 

Negyeddöntő: Andrásfi-Szvicskar (ukrán) 11:15.

Végeredmény: 1. Igor Reizlin (ukrán), 2. Vagyis Anyohin (orosz), 3. Roman Szvicskar (ukrán) és Alexandre Bardenet (francia), …8. Andrásfi Tibor (edző: id. Andrásfi Tibor, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás), …17. Siklósi Gergely, …30. Peterdi András, …47. Somfai Péter, 48. Bányai Zsombor, …58. Nagy Dávid, …67. Rédli András, …70. Szényi Péter, …81. Bakos Bálint, …174. Koch Máté, …180. Berta Dániel.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események