Arany, bronz és helyezések a varsói kerekesszékes Vk-n

júl 10, 2022 | Hírek

Hajmási Éva tőrben arany-, Veres Amarilla párbajtőrben bronzérmet nyert a kerekesszékes Világkupa-sorozat varsói állomásán. A magyar küldöttség emellett további értékes helyezéseket szerzett.

Az első, csütörtöki napon 4 számban indultak a magyarok. A női kardozók „A” kategóriás versenyében Hajmási Éva és Veres Amarilla szerepelt. A legjobb 8 közé mindketten bejutottak, ott viszont egyaránt vereséget szenvedtek. Amarilla így az ötödik, Éva a hetedik helyen végzett. Tarjányi István a férfi kard „B” kategóriában ugyancsak a legjobb 8-ig jutott. Göttlinger Dániel a férfi párbajtőrözők „A” kategóriás  viadalán a 23. helyen végzett. A férfi párbajtőr „C” kategóriás eseménmyén Szarvas Zsolt az 5. helyen végzett.

Hajmási Éva újabb aranyéremmel folytatta remek pályafutását.

Pénteken a női tőrözők „A” kategóriás számát rendezték meg, ahol Hajmási Éva (edzők: Beliczay Sándor, Szirmai Benedek) nagyszerű vívással utasította maga mögé a mezőnyt. A döntőig nem volt szoros asszója, végül 15:12-re nyerte a finálét a hongkongi Ju ellen. Ugyanezen a napon a férfi kardozók „A” kategóriás versenyében Osváth Richárd 5. lett, a férfi párbajtőrözők „B” kategóriás versenyében Tarjányi István a 12. helyen végzett.

Paralimpiai bajnokunk, Veres Amarilla ezúttal bronznak örülhetett.

Az utolsó napon Veres Amarilla (edző: Kovács Iván) vívott a női párbajtőr „A” kategóriás versenyében, ahol bronzérmet nyert. Az elődöntőig simán hozta minden mérkőzését, ott azonban 15:13-ra kikapott a brit Collinstól. Osváth Richárd a férfi tőr „A” kategóriában a 9. lett.

Gratulálunk kerekesszékes válogatottunknak, a Vk-sorozat következő állomása az olaszországi Pisában lesz, szeptember végén.

A sikeres varsói küldöttség.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események