Arany- és ezüstérem Peruból

nov 20, 2022 | Hírek

A limai junior tőr Vk csapatversenyén a nők (Kalocsai Luca, Kovács Réka, Marosi Gréta, Wolf Eszter) arany-, a férfiak (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor) ezüstérmet nyertek

Talán akkor fogalmazunk helyesen, ha azt írjuk: elérte célját a limai junior tőr csapatversenyen. A dél-amerikai edzőtábort zárta a háromnapos Világkupa-sorozat. Az indulók minőségét és mennyiségét figyelembe véve elmondható, teljes mértékben igazolódott a papírforma. 

A férfiak (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor) két sima siker után, a nagyon erős amerikaiaktól kaptak ki a döntőben 45:40-re, ami kifejezetten tisztes helytállásnak számít. A nőknek (Kalocsai Luca, Kovács Réka, Marosi Gréta, Wolf Eszter) nem voltak számot tevő ellenfelei – El Salvador, majd Peru -, ugyanakkor a győzelmet sosem kell megmagyarázni. Az arany- és az ezüstéremmel a sikerélmény mellett azt a célt is elérték a magyarok, hogy a junior világranglistán jelentőset javítottak pozíciójukon, ami a szezon további részében kamatozhat. Gratulálunk a vívóknak és a mestereknek!

Eredmények. Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Lima, 7 induló. Negyeddöntő: Magyarország-El Salvador 45:22 (Bagdány +14, Budaházy +6, Skorka +4, Bálint -1).

Elődöntő: Magyarország-Brazília 45:30 (Bagdány +9, Budaházy +5, Bálint +1). 

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 40:45 (Bagdány +6, Budaházy -4, Bálint -7).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Budaházy Ambrus, Skorka Csongor, válogatott edző: Mazza Lorenzo, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Salamon Beatrix), 3. Brazília.

Junior női tőrcsapat Világkupa, Lima, 4 induló. Elődöntő: Magyarország-El Salvador 45:3 (Kovács +15, Wolf +13, Kalocsai +9, Marosi +5). 

Döntő: Magyarország-Peru 45:24 (Wolf +9, Kalocsai +7, Kovács +5).

Végeredmény: 1. Magyarország (Kalocsai Luca, Kovács Réka, Marosi Gréta, Wolf Eszter,  válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Mazza Lorenzo, Marco Goncalves, Gátai Róbert, Kiss Tibor), 2. Peru, 3. El Salvador. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események