Aranyérem Vercelliből

febr 19, 2019 | Hírek

Aranyérmet nyert Vercelliben a Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Buta Levente, Debnár Gergely összeállítású csapat a Bertinetti Kupán, melyen 5 nemzet indult. A mieink a döntőben Olaszországot győzték le.

52. alkalommal rendezték meg Vercelliben a Bertinetti Kupát, melyen ezúttal – meghívásos alapon – öt nemzet párbajtőrcsapata vett részt. Spanyolország, Svájc, Franciaország, Olaszország és Magyarország legjobb 20 és 23 év közötti vívói alkottak csapatot, a mieink Andrásfi Tibor válogatott edző vezetésével, Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Buta Levente, Debnár Gergely összeállításban léptek pástra. A mieink bizonyították, hogy nem csak az ábécében járnak az élen – kiváló vívással, valamennyi ellenfelüket legyőzve lettek aranyármesek. A vasárnap esti döntőben a magyarok 45:42-re nyertek a házigazda olaszok ellen, gratulálunk! A verseny Fair Play díját is a mieink nyerték, míg a viadal legeredményesebb vívójának járó különdíjat, a "Spada D'oro"-t Bányai Zsombor kapta.

Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Buta Levente és Debnár Gergely – a Bertinetti Kupa győztesei.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események