Aranyérmes a férfi kardcsapat

márc 20, 2022 | Hírek

Szilágyi Áron egyéni aranyérme után a Decsi Tamás, Iliász Nikolasz, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kardcsapat is aranyat nyert a budapesti Világkupán! Fantasztikus hétvége, gratulálunk!

45:38. Ez volt a legszorosabb mérkőzése a nap folyamán a Decsi Tamás, Iliász Nikolasz, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású kardcsapatnak. A döntőben, Franciaország ellen lett ennyi az eredmény. Előtte a nyolcaddöntőben egy 45:30 (Spanyolország), a negyeddöntőben egy 45:37 (Irán), az elődöntőben megint egy 45:30 (Románia) szerepelt a jegyzőkönyvben. 

Meccs előtti összetartás.

Mondhatnánk, hogy biztosan nyerte meg a magyar kardcsapat a legendás mesterről, Zarándi Csabáról elnevezett Világkupa-versenyt a BOK Csarnokban. Mindez igaz is, ám azért ezt ne intézzük el egy vállrándítással… A magyar férfi kardcsapat ugyanis több mint hat év után állhatott a dobogó legfelső fokára Vk-csapatversenyen. 2016 januárjában, Padovában ugyanebben az összeállításban nyertek a mieink, azóta rengeteg ezüst és bronz szerepel a sikerlistán, ám arany most jött össze ismét. Egyéb rekordok is megdőltek, lásd a lenti nyilatkozatokban… 

Nagyszerű körülmények, nagyszerű eredmények. Két magyar aranyérem a BOK Csarnokban.

Azonban a lényeg: nézők előtt, remek hangulatban győztek a mieink úgy, hogy kivétel nélkül mindenki hozzátett az aranyéremhez! Szilágyi Áron akkor állt a helyzet magaslatára, amikor a legjobban kellett, egyszer voltunk hátrányban a nap folyamán, az Irán elleni negyeddöntőben, azt klasszisunk fordította meg. Szatmári András egész nap rendkívül stabilan vívott, valamennyi rivális ellen pozitív mérleggel zárt. Miként Iliász Nikolász is, aki amikor szerephez jutott, mindig tökéletesen megállta a helyét. Decsi Tamás pedig egyetlen asszót leszámítva sokadszor is bebizonyította, hogy kulcsembere a páston és azon kívül is a válogatottnak. És jár a gratuláció Gémesi Csanádnak is, aki bokasérülése miatt nem vívhatott, de sérült lábbal is ott szurkolt a társaknak a nap folyamán. 

Miként oly sokan, mert nagyszerű volt ismét nézők előtt versenyt rendezni a BOK Csarnokban. Pláne ilyen versenyt, ahol “mindent vitt” a magyar kardvívás! Olvassuk a főszereplők nyilatkozatait, mert érdekesek!

Aranyérmesek. Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András és Szilágyi Áron.

Szilágyi Áron: “Pályafutásom során először fordult elő, hogy egy hétvégén, egyéniben és csapatban is Világkupa-aranyérmet nyerjek, ráadásul hazai páston. Nagyon örülök, és büszke vagyok a csapatunkra, mindenki megtette azt, ami kellett ehhez az első helyezéshez.”

Szatmári András: “Sikerült egész nap olyan teljesítményt nyújtanom, amit mindig is szeretnék. Kiegyensúlyozottnak éreztem magamat és a csapatot is, várom, hogy hasonlóan alakuljon a folytatás!”

Decsi Tamás: “Nagyszerű volt nézők előtt, szurkolás mellett, hazai páston vívni! 2009-ben nyertünk legutóbb itthon, 2016-ban legutóbb idegenben, és hiszek abban, hogy lesz még erre példa a közeljövőben.”

Iliász Nikolász: “Nagyon örülök, hogy ilyen társakkal lehettem ismét Világkupa-győztes! Valahogy úgy érzem, hogy csapatban jobban megoldom a helyzeteket, mint egyéniben. Szeretnék a jövőben is csapatba kerülni, remélem sikerült bizonyítanom.”

Decsi András, a válogatott vezetőedzője, Szilágyi Áron mestere: “Mit lehet mondani egy ilyen hétvége után…? Fantasztikus volt Áron egyéni versenye, és ugyanez mondható el a csapatról is. Nagyszerű érzés, hogy mindig, mindenki azt tette hozzá az eredményhez, ami éppen kellett, és ha ez így lesz a jövőben is, akkor lesz okunk az örömre a későbbiekben.”

Boczkó Gábor szövetségi kapitány: “A férfiak eredményei önmagukért beszélnek. Elképesztő, különösen úgy, hogy hazai környezetben érték el mindezt. De nagyon örülök a nők isztambuli bronzérmének is, remek volt ez a hétvége!”

Férfi kardcsapat Világkupa, Zarándi Csaba
emlékverseny, BOK Csarnok, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Spanyolország 45:30 (Decsi +9, Szatmári +4, Iliász +3, Szilágyi -1).

Negyeddöntő: Magyarország-Irán 45:37 (Szilágyi +12, Szatmári +2, Iliász +1, Decsi -7).

Elődöntő: Magyarország-Románia 45:30 (Szilágyi +7, Decsi +4, Szatmári +2, Iliász +2).

Döntő: Magyarország-Franciaország 45:38 (Szatmári +5, Szilágyi +2, Iliász +1, Decsi -1).

Végeredmény: 1. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolasz, Szatmári András, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi István, Gulácsi Ferenc, Gárdos Gábor, Decsi András), 2. Franciaország, 3. Németország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események