Aranyérmes a férfi párbajtőrcsapat a Buenos Aires-i Vk-n

márc 26, 2023 | Hírek

Aranyérmet nyert az Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású férfi párbajtőrcsapat a Buenos Aires-i Világkupán. Fiataljaink simán verték valamennyi ellenfelüket, óriási!

A kényszer szülte, hogy a reményeink szerint csak könnyebben sérült klasszis, az egyéni olimpiai ezüstérmes és világbajnok Siklósi Gergely nélkül állt fel a magyar válogatott a Buenos Aires-i férfi párbajtőrcsapat Világkupára. Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid összeállításban vívtak a mieink. Aztán, az élet néha extrém dolgokat produkál, ugyanis valószínűleg minden idők legfiatalabb átlagéletkorú négyese nyert így egy fantasztikus aranyérmet a dél-amerikai fővárosban!

Az egész nap nagyszerűen vívó Nagy Dáviddal kezel Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző. Remek volt, fiúk!

Leírva rendkívül simának tűnik, ugyanis a döntőig nagy különbség sikerekkel jutottak el a mieink, azonban ez nyilván nem volt ilyen egyszerű. A nyolcaddöntőben a házigazda Argentína 45:22-es legyőzése kötelező feladat volt, és nem is okozott problémát. A negyeddöntőben viszont az olimpiai bajnok Japán válogatott következett. Nagyszerű leírni is, végigélni pláne az lehetett: a korábbi junior csapat világbajnok, egyaránt 23 esztendős Andrásfi-Koch-Nagy triónak végig vezetve, semmiféle problémát nem jelentett a távol-keleti klasszisok 39:31-es legyőzése. 

Koch Máté és Nagy Dávid, két főszereplő váltása.

Aztán, megint csak az élet hozta úgy, hogy a másik ágon sorra véreztek el az esélyesek, és így a mieink az elődöntőben a csehekkel kerültek össze, akik korábban a világelső franciákat küldték a hátsó ágra. Nem bántuk, és bár két körig szoros volt a meccs, mi több, a rivális vezetett, a végét Nagy Dávid simán lehozta, és 35:28-ra nyerték a mieink a meccset. A döntőben, megint csak meglepetésre, Venezuela következett, soraiban a londoni olimpiai bajnok Ruben Limardo Gasconnal. A döntő tulajdonképpen egyetlen asszóról szólt, ugyanis a végig taktikus és óvatos meccsen, valahol mindkét csapat beleállt abba, hogy az utolsó asszó egyenlő állásról, 25:25-ről kezdődjön Limardo és Dávid között. A mieink számítása jött be! Dávid ugyanis egész napi remek vívását megkoronázva, esélyt sem hagyott a venezuelaiak sztárjának, és simán, 32:26-ra lehozta a végjátékot. Gratulálunk a vívóknak, a mestereknek, és a válogatott edző Dancsházy-Nagy Tamásnak – ennél jobban nem lehetett beszállni a jövő hónapban kezdődő olimpiai kvalifikációs időszakba!

Boczkó Gábor szövetségi kapitány itthonról követte az ugyancsak rendkívül sikeres férfi kard Világkupa-hétvégét, ám természetesen végigkísérte korábbi, saját fegyvernemét is, majd így értékelt honlapunknak az éjszakai órákban: “Fegyelmezett, nagyszerű vívással nyertek Világkupát a fiúk! A legnagyobb rivális, olimpiai bajnok japánok a verseny előtt nálunk edzőtáboroztak, a jelek szerint sikerül feltérképezni őket… Mindig fura az is, amikor a meglepetés csapatok érkeznek oda ellenfélként, miként történt ez a csehek és a venezuelaiak esetében, de a fiúk ezt magabiztosan lehozták. Három Világkupa-aranyéremmel zárta a hétvégét a magyar vívás, azért ez rendkívüli, nagyon örülök, és gratulálok valamennyi érintett edző kollégámnak!”

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Buenos Aires, 27 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Argentína 45:22 (Andrásfi +9, Koch +7, Nagy +4, Keszthelyi +3).

Negyeddöntő: Magyarország-Japán 39:31 (Nagy +4, Koch +3, Andrásfi +1).

Elődöntő: Magyarország-Csehország 35:28 (Nagy +8, Koch 0, Andrásfi -1).

Döntő: Magyarország-Venezuela 32:26 (Nagy +6, Koch +3, Keszthelyi -1, Andrásfi -2).

Végeredmény: 1. Magyarország (Andrásfi Tibor, Keszthelyi Zsombor, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Dancsházy-Nagy Tamás, edzők: Andrásfi Tibor, Dancsházy-Nagy Tamás, Somfai Péter, Halla Péter), 2. Venezuela, 3. Csehország.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események