Aranyszavak az aranyérmesektől

ápr 8, 2019 | Hírek

A vívástörténeti aranyérem után nagyon boldog hölgyek, és okkal elégedett urak nyilatkoztak arról, hogy miként is született meg a magyar junior világbajnoki aranyérem. Olvassuk és örüljünk velük!

Gulácsi Ferenc, a világbajnok női kardcsapat válogatott edzője: “Reggel már érdekes érzéseim voltak. Szoros meccseken jutottunk el az oroszokig, és a negyeddöntő előtt úgy gondoltam, ha ez meglesz, minden meglehet! Aztán, persze, láttuk mi történt… Két elképesztően izgalmas meccs, és egy csodálatos Pusztai Liza kellett ehhez a nagyszerű sikerhez. Dóri és Sugi is sok pozitívumot tett hozzá, felejthetetlen nap volt! Gratulálok valamennyi edző kollégámnak!”

Bódy István, Liza mestere: “A lányok tegnap elkérték a rosszabb napokra félretett füstölt kolbászomat, mert éhesek voltak. Fájó szívvel, de odaadtam. Ez volt a siker kulcsa, nem is lehet kérdéses…!”

Pusztai Liza: “Nehéz megfogalmazni, mennyire boldog vagyok! Egyfelől az egyéni után bizonyítani is akartam. Másfelől nagyszerű volt a csapatunk, tán még sosem éreztem ilyen jól magam a páston. Amikor az amerikaiak és a németek ellen hátrányból kezdtem a meccset, valahogy úgy éreztem: nem kaphatok ki! Sikerült, és most már junior világbajnoki aranyérmem is van!”

Bérczy Dorottya: “Életem utolsó junior versenye volt, és ennél szebben nem alakulhatott volna a búcsú. Úgy érzem, sikerült hozzátennem az aranyéremhez, Liza pedig csodálatos volt. Nagyszerű ez a csapat, ma még ünneplünk, aztán jöhetnek a felnőtt feladatok!”

Battai Sugár: “Amennyire elfáradtam, annyira vagyok boldog. Nagyon…! Junior világbajnok lettem, fantasztikus csapattársakkal. Amit lehetett, próbáltam kivívni magamból…”

Nagy Valentina: “Persze, szerettem volna én is vívni, de a lényeg, hogy világbajnokok lettünk! Csodálatosak voltak a lányok!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események