Aratott az agglomeráció kadet tőrben

jan 29, 2022 | Hírek

A szigetszentmiklósi Bagdány Albert, és a halászteleki Polonyi Petra nyerte a kadet tőr országos bajnokságot. Gratulálunk a két tőrműhelynek, amely folyamatosan szállítja a korosztályos eredményeket!

Igazából már nem is számított meglepetésnek, hogy Szigetszentmiklósra, illetve Halásztelekre került a kadet tőr bajnokság aranyérme. A férfiaknál Bagdány Albert már az eggyel magasabb korosztályban is bizonyított, miként döntős ellenfele, a ludovikás Bálint Álmos is. Csak azt kívnhatjuk, hogy maradjon töretlen a fejlődésük, gratulálunk! 

Miként gratulálunk a hálászteleki tőrműhelynek is, amely Gombola András irányításával sorra termeli a korosztályos sikereket. Ezúttal Polonyi Petra lett országos bajnok, de további két klubtársa jutott a nyolcas döntőbe.

Eredmények. Kadet férfi tőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 61 induló. Végeredmény: 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós, edző: Kessler Zoltán), 2. Bálint Álmos (Ludovika), 3. Benyus András (Ludovika) és Rubin Mattia (Tus), 5. Gergely Zoltán (FTC), 6. Borka Márton (Törekvés), 7. Orovecz Gergely (Honvéd), 8. Vladár Ádám (Ludovika). A döntőben: Bagdány-Bálint 15:9.

Kadet női tőr országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 45 induló. Végeredmény: 1. Polonyi Petra (Halásztelek, edző: Gombola András), 2. Papp Jázmin (Csomorkány), 3. Marosi Gréta (Törekvés) és Szurmai Laura (UTE), 5. Kollár Anna (Törekvés), 6. Bukor Petra (FTC), 7. Badár Szonja (Halásztelek), 8. Tóth Léna (Halásztelek). A döntőben: Polonyi-Papp 15:13.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események