Áron a nyolcaddöntőig jutott

febr 2, 2019 | Hírek

Nem jutott magyar férfi kardozó a nyolcas döntőbe a varsói Világkupán. Legközelebb ehhez Szilágyi Áron járt, kétszeres olimpiai bajnokunk a nyolcaddöntőben kapott ki az orosz Resetnyikovtól.

Legalább több energia jut a vasárnapi csapatra… Minden valószínűség szerint ez a gondolat járhatott Decsi András vezetőedző fejében a varsói Világkupa egyéni versenyeit követően. A legjobb 64 közé bejutott hat magyar férfi kardozó közül ugyanis senkinek sem sikerült a kora esti nyolcas döntőbe kerülnie. 

Az első körben ketten búcsúztak. Kovács Pisti kiesése okán túltottan nem bánkódhattunk, elvégre a fiatal magyar Szilágyi Áront kapta ellenfélül, klasszisunk 15:10-re győzött. Gémesi Csanád viszont bosszankodhatott, a “kellemetlen, de verhető” kategóriába tartozó grúz Beka Baszadzétól kapott ki 15:13-ra Európa-bajnok csapattagunk. A további három magyar sikerrel vette az első akadályt, mindhárman nagyot küzdöttek, Decsi Tamás a román egyéni Európa-bajnok Dolniceanut, Szatmári Andris az ugyancsak erős ukrán Jagodkát verte egyaránt 15:12-re, míg Iliász Nikolász a német válogatott Hübersnél bizonyult jobbnak 15:13-ra. 

Áron a 32 között a román Teodosiut győzte le 15:8-ra.

Niko, sajnos, meg is sérült az asszóban, így a 32 között már nem állt ki az olasz Curatolival szemben. Maradt tehát három világbajnokunk, ám győzni csak az olimpiai aranyérmesnek sikerült közülük. Áron nem adott esélyt a román Teodosiunak (15:8), ám két társa sem tudta különösebben szorossá tenni asszóját koreai riválisával szemben. Decsi Tomit azért alaposan felmenti, hogy a világranglistát vezető Gu Bongiltől kapott ki 15:9-re, viszont Szatmári Andris 15:7-es veresége az eddig egyetlen Grand Prix-dobogóval büszkélkedő Livel szemben nem esett jól. Valószínűleg neki sem…

A magyar férfi kardcsapat – Szilágyi Áron vezérletével – a vasárnapi Világkupán javíthat.

Egykeként maradt klasszisunk a nyolcaddöntőben az orosz Resetnyikovval került szembe. A 2013-as budapesti világbajnokság aranyérmese végig vezetve nyert 15:11-re Áron ellen, ezzel magyar szempontból befejeződött a szombat azzal a gondolattal, hogy majd az idei budapesti vb-n vág vissza Áron az előző hazai vb győztesének.

Vasárnap a csapat Világkupa következik, melyen a megszokott, Decsi, Gémesi, Szatmári, Szilágyi összeállításban lép pástra a magyar válogatott.

Eredmények. Férfi kard egyéni Világkupa, Varsó, 221 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szilágyi-Kovács 15:10, Szatmári-Jagodka (ukrán) 15:12, Decsi-Dolniceanu (román) 15:12, Iliász-Hübers (német) 15:13, Gémesi-B. Bazadze (grúz) 13:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Szilágyi-Teodosiu (román) 15:8, Szatmári-Li (koreai) 7:15, Decsi-Gu (koreai) 9:15, Iliász-Curatoli (olasz) Iliász visszaelépett.

Nyolcaddöntő: Szilágyi-Resetnyikov (orosz) 11:15.

Végeredmény: 1. Eli Dershwitz (amerikai), 2. Luca Curatoli (olasz), 3. Oh Szanguk (koreai) és Max Hartung (német), …9. Szliágyi Áron, …17. Szatmári András, …28. Decsi Tamás, 29. Iliász Nikolász, …34. Gémesi Csanád, …61. Kovács István, …67. Puy Sebestyén, …99. Kossuth Bálint, …155. György Lehel, …167. Péch Miklós, …174. Gémesi Bence, …177. Galgóczy Tamás.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események