Áronék is belevágnak

jan 31, 2019 | Hírek

Három, igazán zsúfolt hétvége maradt hátra a szezon első világversenyéig, a foggiai kadet és junior Európa-bajnokságig. A mostani kiemelkedő eseménye a varsói férfi kard egyéni és csapat Világkupa.

Akad olyan fegyvernem (női tőr), melyben már két Világkupa-versenyt rendeztek 2019-ben, és akad olyan (férfi kard), amelyben egyet sem. (Közbevetés – az már a jelenlegi versenyrendszer megkérdőjelezhetősége, hogy egy októbertől júliusig tartó szezonban, női tőrben, 40 napon belül rendeznek meg az öt csapat Világkupából hármat…) Nos, pénteken Szilágyi Áronék is nekivágnak, Varsóban rendezik ugyanis az esztendő első egyéni és csapat férfi kard Világkupáját. A mezőny hatalmas, 221 nevezés érkezett, és a világranglista első 32 helyezettje közül senki sem hiányzik! Pontosabban egy igen, ugyanakkor a koreai klasszis, Kim Junghvan a nyári világbajnokság után 35 esztendősen bejelentette visszavonulását. 

A többiek viszont hiánytalanul ott lesznek a lengyel fővárosban, élén természetesen a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal és a világbajnok Szatmári Andrással. Mellettük csapatban az Európa-bajnok és világbajnoki bronzérmes kvartett másik két tagja, Gémesi Csanád és Decsi Tamás szerepel majd. A nagyszerű 2018-at produkáló szakág idén folytathatja menetelését, de természetesen rivális bőven akad majd. Egyetlen halk kritika – honi trónkövetelők egyelőre nem veszélyzetetik klasszisaink helyét, tán ebben az évben ez is változik majd… A hagyományoknak megfelelően az egyéni versenyeket pénteken (Áron és Andris kiemelt) és szombaton, a csapatot vasárnap rendezik majd. 

Egy héttel az országos junior bajnokság után máris négy fegyvernemben rendeznek egyéni és csapat Világkupát, ráadásul magyar részről valamennyi verseny válogató lesz, óriási csata ígérkezik a még kérdéses világversenyes helyekért. Egyedül a kardozók kapnak felmentést, férfi párbajtőrben Belgrádban, női párbajtőrben Pozsonyban, férfi tőrben a lengyelországi Lesznóban, női tőrben pedig Bochumban találkozik majd a mezőny. 

Hogy a kadetok se maradjanak verseny nélkül ezen a hétvégén: férfi kardban Bukarestben rendeznek európai körversenyt, mely ugyancsak beszámít a hazai válogatásba. Továbbra is, változatlanul, valamennyi helyszínen: hajrá, magyarok!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM