Átadták a debreceni Békessy új vívótermét

szept 18, 2020 | Hírek

Az idén 25 éves, debreceni Békessy Béla Vívó Klub pénteken felavatta új teremszárnyát. Az eseményen ott volt Kósa Lajos korábbi polgármester, országgyűlési képviselő, és Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke.

A rendezvényen az új épületszárny felavatása mellett bemutatták annak funkcióját, illetve elnevezték a Békessy Vívócentrum három teremrészét: a debreceni újkori vívás három legjelentősebb alakja, Békessy Béla, Ferenczy Pál és Fülöp Gyula lett a névadója a helységeknek. A teremátadón beszédet mondott többek között Kósa Lajos, Debrecen korábbi polgármestere, országgyűlési képviselő, Dezső Zsigmond, a Békessy Béla Vívó Klub elnöke és Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, és Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke is beszédet mondott a debreceni vívóterem avatásán.

A nagymúltú debreceni egyesület jelenlegi, Faraktár utcai vívótermének épületét egy új, akadálymentes edzőtérrel, illetve a hozzá tartozó szociális térrel és öltözőkkel bővítette. 

A fejlesztés lendületét a koronavírus-járvány sem törte meg, sőt az építkezés a vártnál korábban elkészült, a szerződés szerint szeptember 22-én kellett volna átadni a termet, de az már júniusra felépült. (Miként honlapunk erről korábban beszámolt.) A klub 2017-ben 72, 2019-ben pedig újabb 45 millió forint állami támogatást nyert, valamint az egyesület is vállalt mintegy 8 millió forint önrészt a projekt sikeres megvalósítása érdekében. A Magyar Vívó Szövetség két részletben, mindösszesen 112 millió forinttal támogatta az építkezést. A mostani fejlesztések során az alábbi a vívócentrum bővült egy új vívóteremrésszel, 4 öltözővel, 2 szertárral, 1 orvosi szobával, 1 fegyvermesteri szobával, és további kiegészítő helységekkel – számolt be minderről Serra György ügyvezető igazgató, aki egyben tagja a Magyar Vívó Szövetség elnökségének. 

Rangos vendégek szalagátvágása. Sárfalvi Péter öttusa világbajnok, államtitkár, Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, korábbi debreceni polgármester, Vitályos Eszter államtitkár,  vívószövetség elnökségi tagja, Barcsa Lajos alpolgármester, és Dezső Zsigmond klubelnök.

A klub elnöke, Dezső Zsigmond korábban már megpendítette: az egyesület több újdonsággal készül, immár fénykard-oktatásra is lehet majd jelentkezni. Az új teremben lévő, Star Wars-mintájú falfestés nem a véletlen műve, Az érdeklődők fénykardvívást is tanulhatnak a jövőben, az órák októbertől indulnak, mostantól pedig már fel is lehet iratkozni a foglalkozásokra.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események