Az olimpikonok 64 között Poznanban

jan 14, 2022 | Hírek

A tokiói olimpián hetedik helyen végzett magyar női tőrcsapat három pástra lépő tagja, Kondricz Kata, Mohamed Aida és Pásztor Flóra egyaránt bejutott a poznani Világkupa-verseny 64-es főtáblájára.

A kisbabát váró Kreiss Fanni és a műtétje után lábadozó Lupkovics Dóra kivételével szinte valamennyi hadra fogható magyar női tőröző ott volt a poznani Világkupa-verseny pénteki selejtezőjén. Ismét kiderült, a fiatalok még messze vannak a felnőtt élvonaltól, ám a versenyzés, a tapasztalatok szerzése feltétlenül szükséges és dicséretes. A felnőtt válogatott ajtaján halkan kopogtatók, illetve a junior csapat tagjai közül Pöltz Anna szerepelt a legjobban, ő egy asszóra volt a főtáblára kerüléstől a nagyon erős versenyen. 

Kondricz Kata hibátlan csoportkört követően jutott a főtáblára Poznanban.

Három olimpikonunk ugyanakkor ismét szépen teljesített, ráadásul nem könnyű ellenfelekkel szemben. Leghamarabb Kondricz Kata fejezte be a napot, újdonsült országos bajnokunk hibátlan csoportkört produkált, és ezzel közvetlenül a főtáblára jutott. Pásztor Flórának és Mohamed Aidának viszont ugyanezért rangos ellenfelet kellett legyőznie. Előbbi a lengyel válogatott Jelinskát verte meg 15:10-re, utóbbi a tehetséges, fiatal amerikai Deschnernél bizonyult jobbnak 15:11-re. 

Így három válogatottunk folytathatja szombaton a versenyt a 64-es főtáblán, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa, Poznan, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Kondricz Kata 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Mohamed Aida 5/1, Pásztor Flóra 4/2, Wolf Eszter 3/2, Pöltz Anna 3/3, Zsoldosi Karolina 3/3, Mesteri Viktória 2/4 (továbbjutottak), Kovács Réka 1/5, Hajas Nóra 1/5, Orosházi Csilla 1/5, Nekifor Erika 0/6 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Pásztor-Zsoldosi 15:8, Pöltz-Diaz (spanyol) 15:14, Wolf-Recher (francia) 7:15, Mesteri-Tripapina (orosz) 5:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Mohamed-Deschner (amerikai) 15:11, Pásztor-Jelinska (lengyel) 15:10, Pöltz-Sauer (német) 5:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Kondricz-Polozjuk (ukrán), Pásztor-Si (kínai), Mohamed-Scruggs (amerikai).

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események