Badár Szonja és Rubin Mattia nyerte a tőr Magyarkupa-fordulót

okt 15, 2022 | Hírek

Tőrben a kadet korosztálynak rendeznek a hétvégén dupla válogatót, Magyakupa-fordulót. A férfiaknál Rubin Mattia, a nőknél Badár Szonja győzött, folytatás következik vasárnap. 

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezik a tőrözők hazai korosztályos válogatóját – a fegyvernem új módija szerint. Azaz a juniorok után a kadet korosztály számára is egy hétvégén rendeznek dupla Magyarkupa-fordulót – majd jöhetnek a nemzetközi versenyek, amelyek az eddigieknél is nagyobb súllyal nyomnak a latban a válogatás szempontjából. 

A férfiaknál Rubin Mattia egész nap veretlenül nyerte meg a versenyt, és ezzel megerősítette vezető helyét a hazai ranglistán. Az eredményhirdetést követően így nyilatkozott honlapunknak a – most még… – Tus vívója. “A tavalyi szezonom gyakorlatilag elment a sérülésem miatt, úgyhogy duplán örülök, hogy ilyen jól sikerült az idénykezdet, elvégre nemrégiben az európai körversenyen is nyolcba jutottam. Kárpáthy Krisztián mellett Fekete Gábor lett az edzőm, és hamarosan klubot is szeretnék váltani. Most a Honvédban és a keretedzéseken készülök, köszönöm a lehetőséget. Holnap még van egy hasonló fellépésem, szeretnék akkor is jól szerepelni.”

Badár Szonja győztes tusa a kadet Magyarkupa első napján.

A nők versenyében azok szerepeltek sikeresen, akik eddig is jól szerepeltek a szezonban. A két bronzérmet Papp Jázmin és Sperka Jázmin szerezte meg, míg az aranyéremért a somorjai európai körversenyen döntős halászteleki Badár Szonja 15:10-re legyőzte Kollár Annát. A meccset követően így nyilatkozott honlapunknak az aranyérmes: “Természetesen örülök a jó eredmények, de holnap is lesz verseny, és nem ez a fő feladat erre a szezonra. Nagyon szeretnék válogatott lenni, és ha már esetleg eljutok a korosztályos világversenyekre, akkor ott minél jobban szerepelni. Úgyhogy bőven akad még munkánk…”

Eredmények. Kadet férfi tőr egyéni PBT Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 59 induló. Végeredmény: 1. Rubin Mattia (Tus, edző: Fekete Gábor, Kárpáthy Krisztián), 2. Bódis Kristóf (Honvéd), 3. Rózsa Csanád (Honvéd) és Sommer Marcell (Honvéd), 5. Nagy Huba (Szeged), 6. Németh Benedek (Ludovika), 7. Kosztolányi Hunor (Szigetszentmiklós), 8. Bodor Áron (Ludovika). A döntőben: Rubin-Bódis 15:10.

Kadet női tőr egyéni PBT Magyar Kupa, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 55 induló. Végeredmény: 1. Badár Szonja (Halásztelek, edző: Gombola András, Szilassy Bence), 2. Kollár Anna (Törekvés), 3. Papp Jázmin (Csomorkány) és Sperka Jázmin (Honvéd), 5. Bartus Claudia (Halásztelek), 6. Tóth Léna (Halásztelek), 7. Haroni Agapi (Ludovika), 8. Pintér Abigél (Törekvés). A döntőben: Badár-Kollár 15:10.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események