Balszerencsés heidenheimi tizenhármas

febr 25, 2023 | Hírek

Kétszer egy tus olykor sokat jelenthet. Két, minimális különbségű vereségének “köszönhetően” a tizenharmadik helyen végzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Vk-versenyen. 

Ilyen is előfordulhat, és bátran kijelenthető, hogy rég történt ilyen az elmúlt, közel másfél évben rendkívül kiegyensúlyozottan szereplő magyar férfi párbajtőrcsapattal. Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású válogatott ezúttal nem tudta folytatni sikersorozatát, a tizenharmadik helyen végzett – igen balszerencsés körülmények között. 

A napot az észtek elleni, magabiztos 40:32-vel kezdték a mieink, és a papírforma alapján Lengyelország ellen is nekünk állt a zászló. Sokáig úgy is tűnt, hogy Dancsházy-Nagy Tamás válogatott edző kvartettje érvényesíti is a papírformát, végig nálunk volt az előny, és Siklósi Geri a befejezés előtt 18 másodperccel még 27:24-re vezetett. A hajrá azonban ezúttal nem nekünk sikerült… A rivális zsinórban négy tust adott, és ezzel 28:27-re kikaptunk. 

Az alsóházi folytatás kísértetiesen hasonlóan alakult. Itt is az utolsó asszóban fordított az Egyesült Államok, ezúttal 33:32 lett a végeredmény. Dicséret a fiúknak: nekidurálták magukat az utolsó két meccsre, a 13-16. helyért előbb Izraelt 45:30-ra, majd Egyiptomot 42:33-ra verték, és ezzel a 13. helyen végeztek. Bizonyosan ennél jobb következik majd, és azért e helyzetben örüljünk annak, hogy mindez az olimpiai kvalifikációs sorozat előtt történt… 

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Heidenheim, 41 ország. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Észtország 40:32 (Siklósi +5, Nagy +2, Andrásfi +1, Koch 0).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 27:28 (Koch +3, Nagy -1, Siklósi -3).

A 9-16. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 32:33 (Koch +6, Andrásfi -1, Nagy -3, Siklósi -3).

A 13-16. helyért: Magyarország-Izrael 45:30 (Nagy +8, Koch +6, Andrásfi +1).

A 13. helyért: Magyarország-Egyiptom 42:33 (Nagy +9, Koch +1, Siklósi -1). 

Végeredmény: 1. Franciaország, 2. Olaszország, 3. Japán, …13. Magyarország (Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely)

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események