Bányai és Berta folytathatja

febr 9, 2019 | Hírek

A világ túlfelén, a kanadai Vancouverben rendezik a hétvégi férfi párbajtőr Világkupa-versenyt. Az egyéni selejtezők után az öt magyar közül kettő, Berta Dani és Bányai Zsombor jutott a főtáblára.

A létszám ugyan a 300 körüli, európai férfi párbajtőrversenyekhez képest alacsonyabb, ám a színvonal a lehető legmagasabb a Csendes-óceán parti Vancouverben, ahol a hétvégi Világkupa-versenyt rendezik. A hosszú útnak öt magyar vágott neki – még az előző hét végén, ugyanis a hagyományoknak megfelelően nemzetközi edzőtábor vezette fel az eseményt. Tehetséges juniorjaink ezúttal nem utaztak, ők most érthetően a közelgő korosztályos feladatokra készünek elsősorban. 

Bányai Zsombi (balra) két 11-est is "belőtt", mindkét riválisát 15:11-re verte a táblán. Képünkön a német Brinkmann az áldozat.

Berta Dani viszont korábbi junior világbajnokként ott volt, és ha már arra járt, akkor a csoportkört követően közvetlenül kvalifikálta magát a magyar idő szerint szombat este kezdődő folytatásra a 64-es főtáblán. Az akkori, plovdivi aranycsapat másik erőssége, Bányai Zsombor csatlakozott hozzá, igaz, hosszabb úton. Neki a csoportkört követően két, további asszót kellett vívnia, és a holland Tulent, majd a német Brinkmannt egyaránt 15:11-re legyőzve csomagolhatott aznapra. 

A többieknek viszont ugyanez nem sikerült. Világbajnoki bronzérmesünket, Rédli Andrást egyetlen tus választotta el ettől. Közepes csoportköre után előbb a kanadai Frenchet 15:13-ra verte, ám zárásként a tavalyi világbajnok svájci csapat második embere, Steffen következett, aki hosszabbításban 11:10-re nyert. Két honvédos klubtársának, Somfai Péternek és Peterdi Andrásnak nem sikerült a csoportkör, egy-egy győzelmet szereztek, és ez a kiesést jelentette számukra.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Vancouver, 198 induló. A csoportmérkőzéseken: Berta Dániel 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Bányai Zsombor 5/1, Rédli András 3/3 (továbbjutottak), Somfai Péter 1/4, Peterdi András 1/5 (kiestek).

A legjobb 96 közé jutásért: Bányai-Tulen (holland) 15:11, Rédli-French (kanadai) 15:13.

A legjobb 64 közé jutásért: Bányai-Brinkmann (német) 15:11, Rédli-Steffen (svájci) 10:11.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Berta-F. Limardo (venezuelai), Bányai-Kim M. (koreai).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Kondricz Kata nyolcadik

A női tőröző Kondricz Kata nyolcadik helye volt a legjobb magyar eredmény a bázeli Eb második napján. Kardozóink nyolcaddöntőig jutottak.

Nyolcaddöntős nyitány

Szemes Gergő és Mihályi Andor szerepelt a mieink közül a legjobban a bázeli vívó Európa-bajnokság nyitónapján, mindketten nyolcaddöntőig jutottak.

Kamuti Jenő és Schmitt Pál kézlenyomata

A Nemzet Sportolói közül öten – közte Kamuti Jenő és Schmitt Pál – adták kézlenyomatukat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen található Magyar Sportcsillagok Falára.

Svájcon át Párizsba

Bázelben minden készen áll, kedden megkezdődik és hat napig tart a vívó Európa-bajnokság. Hajrá, magyarok!

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Élő eredmények

Közelgő események