Boldog születésnapot, Maros Magda!

okt 4, 2021 | Hírek

Hetven éves Maros Magda egyéni olimpiai ezüstérmes, csapatban kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok, négyszeres vb-ezüstérmes tőröző. Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk!

Maros Magda a legutóbbi – de reméljük, nem legutolsó… – magyar tőröző, aki egyéni olimpiai érmet nyert fegyvernemben, 1980-ban, Moszkvában, egy ezüstöt. Emellett évtizeden keresztül meghatározó alakja volt a női tőrcsapatnak. A legendás Bay Béla mester tanítványaként, a BVSC aranykorában nőtt fel az akkor Tanács körútinak hívott, legendás belvárosi vívóteremben. 

Maros Magda moszkvai olimpiai ezüstérmével. 

Évtizedek óta Svédországban él, a víváshoz szintén kötődő, erdélyi származású Csillag István párjaként, sportágunkat a mai napig aktívan követi, ha teheti, a helyszínen szurkol a magyar sportolókért. A házaspár Ady Endre ugyancsak zilahi kötődése okán felújíttatta a nagyszerű költő Fiumei úti síremlékét, melyet azóta is ápolnak.  

Maros Magda párjával a felújított Ady-síremlék előtt.

A Magyar Vívó Szövetség nevében boldog születésnapot, és jó egészséget kívánunk!

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM