Boros Péter 90 éves

aug 26, 2023 | Hírek

Augusztus 25-én töltötte be 90. életévét Boros Péter, a Veterán Bizottság korábbi elnöke, örökös tiszteletbeli elnöke. Boros Péter a mai napig aktív tagja a vívótársadalomnak, boldog születésnapot!

A 90. születésnapot a többség nem élheti meg. Aztán akadnak olyanok, akik megélik, ám többnyire már egészségügyi gondokkal bajlódnak. Vannak olyan szerencsések – persze, nyilván sokat tettek érte -, akik a lehetőségekhez képest a legjobb fizikai és szellemi állapotban vannak ebben a korban is. 

És van Boros Péter. Ő a világ legidősebb aktív vívója, ott volt az idei Európa-bajnokságon, mi több, asszókat, meccseket nyert, hetente 1-2-szer jár edzeni az OSC vívótermébe. Korábban a Veterán Bizottság elnöke volt, és ezt a feladatot átadta Vitályos Eszternek, ám a mai napig aktív részese a vívótársadalomnak. “A vívás egy szerelem részemről, nem lehet abbahagyni. Amíg megy, addig csinálom.” – nyilatkozta nemrégiben. 

A Magyar Vívó Szövetség ez úton kíván további esztendőket a pástokon, és nagyon boldog 90. születésnapot!

Boros Péter 90 éves, boldog születésnapot!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események