Bravúros aranyérem Segoviából!

jan 19, 2020 | Hírek

Aranyérmet nyert a Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca összeállítású junior női kardcsapat a segoviai Vk-n! A döntőben 45:27-re verték USÁ-t, gratuláció a lányoknak és a mestereknek

“Egyszerűen fantasztikusak voltak a lányok! Valami megcsípte őket, vagy nem is tudom, mi történt, de a lényeg, hogy nagyon jó vívással, nagyon értékes aranyérmet nyertünk!” – értékelt az amerikaiak elleni nagyon sima, 45:27-es győzelmet követően Gulácsi Ferenc válogatott edző Segoviából. Márpedig ez a siker aranyérmet jelentett a Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca összeállítású csapat számára a spanyolországi junior női kard Világkupán. 

Gulácsi Ferenc válogatott edző, Szűcs Luca, Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni és Bódy Benjámin.

A korosztály legjobbja, Pusztai Liza hiányzása ellenére is nyerni tudott tehát a magyar kvartett, ami nagyon nagy siker! A rendkívül erős mezőnyben a mieink a nyolcaddöntőben Nagy-Britanniát 45:26-ra, a negyeddöntőben Törökországot 45:39-re győzték le. Majd következett a bolgárok elleni elődöntő, ami elképesztő hullámvölgyeket és hullámhegyeket hozott, ám Battai Sugi és Szűcs Luca vezérletével összejött a 45:40-es siker. Az amerikaiak elleni fináléról meg fentebb már szóltunk, a 45:27 az aranyérmet jelentette a mieinknek! Gratulálunk a hölgyeknek, Gulácsi Ferenc válogatott edzőnek, és Dávid László, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin mestereknek, csak így tovább a világversenyeken is!

Eredmények. Junior női kardcsapat Világkupa, Segovia, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:26 (Battai +12, Szűcs +10, Keszei -1, Pótz-Nagy -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Törökország 45:39 (Szűcs +5, Keszei +5, Battai -4).

Elődöntő: Magyarország-Bulgária 45:40 (Battai +12, Szűcs +12, Pótz-Nagy -5, Keszei -14). 

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:27 (Battai +12, Szűcs +7, Keszei -1).

Végeredmény: 1. Magyarország (Battai Sugár, Keszei Kira, Pótz-Nagy Fanni, Szűcs Luca, válogatott edző: Gulácsi Ferenc, edzők: Dávid László, Ravasz Etele, Bódy István, Bódy Benjámin), 2. Egyesült Államok, 3. Oroszország.

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM