Brnóban sem ment igazán

márc 25, 2019 | Hírek

A brnói U23-as európai körversenyen, amely férfi tőrben hazai válogatónak számított, egy magyar jutott a negyeddöntőbe, Frűhauf Benjámin végül a nyolcadikként zárt. Női tőrben Mesteri Viki 2. lett.

Férfi tőrben tudatosan keres a vezetőség olyan nemzetközi válogató versenyeket, amelyek nem Világkupák, mivel azokon, sajnos, ritkán érnek el pontszerző helyeket a magyarok – tehát a válogatási ranglista szempontjából értékelhetetlenek. Ebben a szezonban ezen a téren a brnói U23-as európai körversenyre esett a választás. 

Jó kis mezőny jött össze, és magyar részről Dósa Danin kívül természetesen minden válogatottjelölt pástra lépett. Legjobban Frűhauf Benjámin szerepelt, aki 8. lett. Mellette ketten, Mészáros Tamás és Kiss Dániel, jutottak el a nyolcaddöntőig – úgyhogy nem állt feje tetejére a ranglista. Mi több, leszögezhetjük, hogy ezeken a versenyeken is van fejlődési lehetősége a szakágnak. 

Női tőrben is rendeztek Brnóban U23-as európai körversenyt, ezen Mesteri Viktória ezüstérmet nyert, gratulálunk!

Eredmények. Férfi tőr U23-as európai körverseny, hazai válogató, Brno, 75 induló. Végeredmény: 1. Jevgenyij Lomtyev (orosz), 2. Alvise dal Danto (olasz), 3. Vlagyiszlav Zsuravlev (orosz) és Marek Totusek (cseh), 5. Uladiszlau Lahunou (fehérorosz), 6. Uladiszlau Kurilovics (fehérorosz), 7. Lasa Galuasvili (grúz), 8. Frűhauf Benjámin, …15. Mészáros Tamás, 16. Kiss Dániel, …19. Liszkai Tamás, …27. Maior Mátyás, …29. Mátyás Bálint, 30. Makk Domonkos és Balogh Boldizsár. 

Női tőr U23-as európai körverseny, Brno, 43 induló. Végeredmény: 1. Marta Cammilletti (olasz), 2. Mesteri Viktória (edző: Feczer Viktor), 3. Polina Kozajeva (orosz) és Kamilla Csiirova (orosz), …21. Oravetz Barbara, …29. Tölgyesi Zsófia.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Dánielfy Gergő és Kocsis Alexandra a két Sztárvívó

Nagyszerű hangulatban zajlott a SztárVívás a Ludovika Arénában. A férfiaknál Dánielfy Gergő, a nőknél Kocsis Alexandra lett a vívósztár. Gratulálunk!

Országos bajnokság – világklasszisokkal

Új időpontban, új helyszínen, ám ha lehetséges, még nagyobb tétért zajlik majd péntektől vasárnapig az országos bajnokság a Ludovika Arénán.

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Élő eredmények

Közelgő események