Bronzérmes a junior férfi párbajtőrcsapat

nov 20, 2022 | Hírek

Ismét érmet nyert az “új erőkből” álló junior férfi párbajtőrcsapat. A rigai Világkupán a Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású válogatott a harmadik helyen végzett.

Az Andrásfi-Koch-Nagy “aranykorszakot”, majd Keszthelyi Zsombor bravúros előző szezonbéli egyéni teljesítményét követően újabb korosztály bontogatja szárnyait junior férfi párbajtőrben. Az elmúlt évtizedben szinte folyamatosan remek eredményeket elérő szakágban most új arcok mutatkoztak be a tavaly is főszereplő Kovács Gergely mellett. A Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma összeállítású négyes remekül debütált a rigai Világkupán, úgy nyert bronzérmet, hogy egyetlen tus választotta el a fináléba jutástól. 

Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Eitner Kinga válogatott edző, Somody Soma, Horváth Ádám.

A 16 közé kerülés nem jelentett gondot a mieinknek – Svédország, 45:25 – a folytatásban viszont három szoros mérkőzés következett. Az első kettőnek magyar szempontból jó vége lett, az egész nap kiemelkedően teljesítő Somody Soma és a befejező ember, Kovács Gergely vezérletével a nyolcaddöntőben Izraelt, a negyeddöntőben Svájcot egyaránt 45:43-ra győzte le a csapat. Az elődöntős folytatás még szorosabb végkifejletet, és vereséget hozott. A meccs közepén egy nagyobb különbségű siker hozta vissza a találkozóba az észteket, akik végül 45:44-re nyertek. A harmadik helyért viszont kétség sem férhetett a mieink győzelméhez, a nagyon erős franciákat simán, 45:35-re verte a válogatott, amely ezzel bronzérmes lett. Gratulálunk a versenyzőknek, a mestereknek, és Eitner Kinga válogatott edzőnek, aki így foglalta össze a Lettországban történteket. 

“Egyéniben sem hiányzott sok a jobb szerepléshez, és most is egy tus választott el bennünket a döntőtől. Ennek ellenére elégedett vagyok a bronzzal. Rég nyertünk érmet csapatban, és ez egy új társaság, amely nagyon szépen teljesített. Pihenésre nincs idő, a hét végén felnőtt válogató, és azon kívül további négy verseny dönt majd a válogatottságról, úgyhogy még sok minden megtörténhet.” – nyilatkozta honlapunknak Eitner Kinga. 

Eredmények. Junior férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Riga, 26 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Svédország 45:25 (Somody +9, Kovács +7, Pelle +3, Horváth +1).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 45:43 (Kovács +3, Somody +1, Pelle -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Svájc 45:43 (Somody +2, Kovács 0, Pelle 0).

Elődöntő: Magyarország-Észtország 44:45 (Somody +4, Kovács +1, Pelle -6).

A 3. helyért: Magyarország-Franciaország 45:35 (Somody +8, Kovács +5, Pelle -3).

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Észtország, 3. Magyarország (Horváth Ádám, Kovács Gergely, Pelle Domonkos, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Kovács Attila, Kovács László, László István, Peterdi András, Bojti Dániel). 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Negyedik helyezés – kis lépés előre

A férfi párbajtőrcsapat negyedik helyével az eddigi legjobb eredményét érte el a rijádi korosztályos vb-n a magyar küldöttség, de az érem továbbra is hiányzik. A nők 6. helyen zártak. Jönnek a kardozók, hajrá, magyarok!

KÖZGYŰLÉS 2024

Tisztelt Egyesületek! A Magyar Vívó Szövetség elnöksége 2024. április 11-i elnökségi ülésén,  7/2024/3 számú határozatával elfogadta az éves rendes közgyűlés kiírására vonatkozó előterjesztést, mely szerint 2024. május 17-én, péntek 15.00 órára a Magyar...

Szilárd Anna 5. – egyet léptünk előre

Megszerezte első egyéni “kisdöntőjét” a magyar küldöttség a rijádi korosztály világbajnokságon. Kadet női párbajtőrben Szilárd Anna lett ötödik, gratulálunk!

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Élő eredmények

Közelgő események