Bronzérmes a női tőrcsapat!

aug 29, 2021 | Hírek

Bronzérmet nyert a Dani, Hajmási, Krajnyák, Mező összeállítású kerekesszékes női tőrcsapat a paralimpián. Ezzel a kerekesek lekopírozták az épek teljesítményét: 1-1-1 éremmel zártak, gratulálunk!

Erős csoportba került a magyar kerekesszékes női tőrválogatott a tokiói paralimpián. A magyar, kínai, orosz, grúz kvartettből kettő léphetett tovább az elődöntőbe, és ez végül nagy bravúrral sikerült a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka összeállítású válogatottnak. A mieink a papírformának megfelelően legyőzték Grúziát (45:30), majd vereséget szenvedtek Kínától (35:45). Az oroszok ellen vívtak ki-ki meccset, és az ellenfél már 20:5-re is vezetett. Ekkor Hajmási Évi parádésan győzte le B kategóriás riválisát, a záró körben pedig a sérüléssel bajlódó Krajnyák Zsuzsi is vívott egy nagyot, és sikerült az elődöntőt érő folytatás (45:41).

A négy között Olaszország ellen nem volt reális esély (27:45), ám a bronzmeccs ismét rendkívül izgalmasan alakult. A fordulatos meccsen az utolsó körben Dani Gyöngyi és a nagyszerűen teljesítő Krajnyák Zsuzsi győzni tudott, Hajmási Évi pedig beszúrta a döntő tust, így 45:44 lett a vége. 

 Dani Gyöngyi, Hajmási Évi, Krajnyák Zsuzsi és Mező Bogi nagyon értékes bronzérmet nyert, gratulálunk!

Ezzel nagyon értékes harmadik helyet szerzett csapatunk a kerekesszékes paralimpiai versenyek utolsó napján. A mieink mérlege ezzel 1 arany-, 1 ezüst és 1 bronzérem lett, további értékes helyezésekkel. Éppen úgy, mint néhány héttel korábban, a tokiói olimpián…Gratulálunk valamennyi versenyzőnek, edzőnek és sportszakembernek! 

Eredmények. Paralimpiai Játékok, Tokió. Férfi tőrcsapat, 8 induló. Végeredmény: 1. .

Női tőrcsapat, 8 induló. A csoportmérkőzéseken: Magyarország-Grúzia 45:30 (Hajmási +13, Krajnyák +8, Mező -6), Magyarország-Kína 35:45 (Krajnyák +1, Hajmási 0, Mező -11), Magyarország-Oroszország 45:41 (Hajmási +15, Krajnyák +2, Dani -4, Mező -9). Elődöntő: Magyarország-Olaszország 27:45 (Krajnyák +2, Hajmási -8, Dani -12). A 3. helyért: Magyarország-Hongkong 45:44 (Krajnyák +14, Hajmási +4, Dani -17).

Végeredmény: 1. , 2. , 3. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsa, Mező Boglárka, edző: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Nagy József, Szirmai Benedek).

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM