Csapat ezüst, egyéni helyezés a pozsonyi kadet párbajtőr Ek-n

jan 13, 2023 | Hírek

Kadet párbajtőrözőink ismét szépen szerepeltek a hatalmas mezőnyű, pozsonyi európai körversenyen. Női csapatunk ezüstérmet nyert, míg egyéniben Keresztes Ádám végzett a hetedik helyen, gratulálunk!

Kadet női párbajtőrcsapatunk továbbra is remekel. A két stabil ember, Gachályi Gréta és Nagy Blanka mellett három különböző összeállításban – a ranglista alakulásának megfelelően – végzett kétszer az első, egyszer a második helyen a magyar válogatott az európai körversenyeken. Pozsonyban pénteken az ezüst jutott az említett két vívó mellett Horváth Lottinak és Terhes Hannának. Gratulálunk a lányoknak, a mestereknek és Galli Zsolt válogatott edzőnek!

Az ezüstérmes kadet női párbajtőrcsapat: Terhes Hanna, Horváth Lotti, Nagy Blanka, Gachályi Gréta.

300 feletti létszámmal rendezték ugyancsak pénteken a férfi párbajtőrözők kadet európai körversenyét Pozsonyban. A magyarok közül a legjobban a tatai Keresztes Ádám szerepelt, aki a hetedik helyen végzett, nagy lépést téve ezzel a korosztályos világversenyeken történő indulás felé. 

A pozsonyi kadet hétvége szombaton a férfi tőrözők egyéni és a férfi párbajtőrözők csapatversenyével folytatódik. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet férfi párbajtőr egyéni európai körverseny, Pozsony, 323 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Balázs-Waller (cseh) 15:7, Keresztes-Park (amerikai) 15:14, Antal-Jarvi (finn) 15:8, Császár-Su (amerikai) 15:12, Horváth M.-Yao (amerikai) 15:10, Taivainen-Revolfato (olasz) 15:14, Pelle-Duchene (francia) 12:15, Horváth L.-Lesponne-Denis (francia) 5:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Balázs-Padureanu (román) 15:7, Keresztes-Yusmen (bolgár) 15:8, Antal-Adamczyk (lengyel) 15:10, Horváth M.-Strobbia (olasz) 15:12, Császár-Lepkanics (ukrán) 10:15, Taivainen-Imrek (amerikai) 9:15.

Nyolcaddöntő: Keresztes-Balázs 15:11, Antal-Duchene (francia) 6:15, Horváth M.-Imrek (amerikai) 13:15.

Negyeddöntő: Keresztes-Loncar (amerikai) 8:15.

Végeredmény: 1. Luka Loncar (amerikai), 2. Noam Duchene (francia), 3. Leonardo Cortini (olasz) és Konsztantinosz Karampaszisz (görög), …7. Keresztes Ádám (edző: Partali Csaba, válogatott edző: Peterdi András), …14. Balázs Bence, 15. Horváth Márk, 16. Antal Máté, …17. Taivainen Bence, …28. Császár Zoltán, …46. Pelle Domonkos, …48. Horváth Levente, …

Kadet női párbajtőrcsapat európai körverseny, Pozsony, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Csehország 2 45:27.

Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 40:45.

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 2 45.30.

Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 30:45.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Gachályi Gréta, Horváth Lotti, Nagy Blanka, Terhes Hanna, válogatott edző: Galli Zsolt, edzők: László István, Kovács Attila, Serra Bendegúz, Kosztopulosz Bea), 3. Ukrajna 2.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események