Csendes kedd a junior vb-n

ápr 9, 2019 | Hírek

A junior tőrözők versenynapja magyar szempontból nem sok sikert hozott a toruni kadet és junior világbajnokságon. Egyedül a kadet Mihályi Andor jutott a legjobb 32 közé, szerdán a kadetok javíthatnak.

Helyszíni jelentésünk a Volánbusz Zrt. támogatásával készült:

A keddi versenynap, magyar szempontból legkellemesebb pillanatainak a hétfő délutáni-esti történések felelevenítése volt. Igaz, már a főszereplők nélkül, mivel a nagy bravúrral világbajnoki aranyérmet nyerő junior női kardcsapat tagjai dolguk végeztével a szövetséget támogató Volánbusz Zrt. járművével hazafelé tartottak. 

Akik látták, azoknak sokáig emlékezetes marad majd az oroszok, az amerikaiak, majd a németek elleni meccs, az elődöntő bíráskodása és téma volt, ám a vb az csak olyan, hogy az események elsodorják az emlékeket – legalábbis rövidtávon mindenképpen. Kedden ugyanis 218 junior tőröző kezdte meg a versenyét, közte nyolc magyar. Közülük legtovább Mihályi Andor jutott – a 32-ig. 

Mihályi Andor 32 közé jutása dicséretet érdemel.

Igazából vérmes reményeink azért nem is voltak ezen a napon, ám női tőrben azért ennél többen bíztunk. Elvégre a két évvel ezelőtti kadet vb-ezüstérmes Hajas Nóra, valamint a junior Eb-n bronzérmes csapat további tagjai, Pöltz Anna, Szántay Anna és Hanzl Lilla lépett pástra. Nem sok sikerrel. Lilla a 128 között simán kapott ki egy portugáltól (3:15), Szántay Anna pedig nagy előnyről vesztett 15:13-ra a román Saveanutól. A másik Anna, és Nóri sikerrel vette az első állomást, előbbi az ukrán Bugyenkót 15:10-re, utóbbi a cseh Nemcovát verte 15:4-re. A következő forduló azonban a végállomást jelentette mindkettejüknek. Annát az amerikai Tieu 15:6-ra, Nórit a koreai Park 15:5-re verte. 

Férfi tőrben a papírforma alapján még nehezebb helyzetben voltunk, ám a főversenyére, a kadetra készülő Mihályi Andor szépen “melegitett be” saját korosztályára. Egy eredményes csoportkör után ázsiai ágat kapott, előbb a tajpeji Lit 15:7-re, majd a japán Babát 15:9-re verte, ami szép részsikernek számított. Az ázsiai hullám azonban nem érrt véget, és a korántsem távol-keleti csengésű nevű, ám mégis japán Gottschalk már erősebbnek bizonyult (7:15). 

A többieknek nem sikerült idáig eljutniuk, Nedeljkovic Mateja a 128-ban, Szemes Gergő és Maior Mátyás a 64 között búcsúzott. 

A kadet és junior világbajnokság szerdán a kadet tőrözők versenyeivel folytatódik.

Eredmények. Junior és kadet világbajnokság, Torun. Junior női tőr egyéni, 144 induló. A csoportmérkőzéseken: Szántay Anna 4 győzelem/2 vereség, Hajas Nóra 4/2, Pöltz Anna 3/3, Hanzl Lilla 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Pöltz-Bugyenko (ukrán) 15:10, Hajas-Nemcova (cseh) 15:4, Szántay-A. Saveanu (román) 13:15, Hanzl-Oliveira (portugál) 3:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Pöltz-Tieu (amerikai) 6:15, Hajas-Park (koreai) 5:15.

Végeredmény: 1. Lauren Scruggs (ameerikai), 2. Martina Favaretto (olasz), 3. Uno Juka (japán) és Park Jihee (koreai), …47. Hajas Nóra, …56. Pöltz Anna, …66. Szántay Anna, …82. Hanzl Lilla.

Junior és kadet világbajnokság, Torun. Junior férfi tőr egyéni, 174 induló. A csoportmérkőzéseken: Mihályi Andor 5 győzelem/1 vereség, Maior Mátyás 4/2, Nedelkovic Mateja 3/3, Szemes Gergő 3/3 (valamennyien továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Mihályi-Li (tajpeji) 15:7, Maior-Spoljar (horvát) 15:11, Szemes-Kurilovics (fehérorosz) 15:14, Nedeljkovic-Liu (kanadai) 7:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Mihályi-Baba (japán) 15:9, Szemes-Fujikura (japán) 12:15, Maior-Milnyikov (orosz) 3:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Mihályi-Gottschalk (japán) 7:15.

Végeredmény: 1. Kirill Borodacsev (orosz), 2. Vlagyiszlav Milnyikov (orosz), 3. Mohamed Hamza (egyiptomi) és Fujikura Rui (japán), …23. Mihályi Andor, …55. Maior Mátyás, …62. Szemes Gergő, …100. Nedelkovic Mateja.

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM