Csöndes első nap Szófiában

nov 27, 2021 | Hírek

A szófiai kadet kard európai körverseny első napján nem a magyarok voltak a főszereplők. Férfi egyéniben nyolcaddöntőig jutottunk, míg a tartalékos női csapat ugyancsak a 16 között búcsúzott. 

Nagyon népes és színvonalas mezőny jött össze a szófiai kadet kard körversenyen, amely a hazai válogatási ranglistába is beszámít. Olyannyira, hogy a magyar férfiaknak a jelek szerint túlontúl is erős volt, mivel senkinek sem sikerült a legjobb nyolc közé jutás. A legjobban Vajda Oszkár és Dallos Benedek szerepelt, mindketten a nyolcaddöntőig jutottak, mellettük Drobni Botondnak sikerült a legjobb 32 közé kerülnie. 

Szombaton rendezték a kadet női kardcsapatok versenyét, amelyen tartalékos magyar csapat lépett pástra. Nem szerepelt a jelenlegi ranglista első két helyezettje, Kónya Csenge és Domonkos Emese, valamint Spiesz Anna. Előbbi megfelelő Covid-igazolások hiánya, középső betegség, utóbbi pedig műtét utáni lábadozás miatt hiányzott a válogatottból. A Bognár Liza, Csonka Dorottya, Kovács Zsanett, Szaniszló Dorottya összeállítású csapat ezek után Lengyelország 2 legyőzése után a nyolcaddöntőben vereséget szenvedtek az Egyesült Államok 4 csapatától, és a tizedik helyen végeztek. 

Folytatás vasárnap a kadet női kardozók egyéni és a férfiak csapatversenyével. 

Eredmények. Kadet férfi kard európai körverseny, Szófia, 221 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dallos-Kloss (brit) 15:8, Vajda-Nisanbajev (orosz) 15:11, Drobni-Tyimuhin (orosz) 15:13, Kiss-Xu (amerikai) 5:15, Tfirst-Caglayan (török) 10:15, Godó-Heath (brit) 12:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Dallos-Kotov (amerikai) 15:10, Vajda-Logozinszkij (orosz) 15:9, Drobni-Emiroglu (török) 9:15.

Nyolcaddöntő: Dallos-Linsky (amerikai) 11:15, Vajda-Cidu (román) 8:15.

Végeredmény: 1. Casian Cidu (román), 2. Cody Ji (amerikai), 3. Kerem Caglayan (török) és Tom Couderc (francia), …12. Vajda Oszkár, 13. Dallos Benedek, …30. Drobni Botond, …43. Godó Frigyes, …53. Tfirst Balázs, …62. Kiss Benedek. A döntőben: Cidu-Ji 15:10.

Kadet női kardcsapat európai körverseny, Szófia, 35 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Lengyelország 2 45:20.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 4 35:45.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Egyesült Államok 2, 3.Románia , …10. Magyarország (Bognár Liza, Csonka Dorottya, Kovács Zsanett, Szaniszló Dorottya). A döntőben: K

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események