Csöndes mödlingi vasárnap

nov 24, 2019 | Hírek

A nagyszerű szombatot - arany- és ezüstérem - nem követte hasonló folytatás a mödling kadet tőr európai körversenyen. Női tőr egyéniben 32 volt a végállomás, a férfi tőrcsapat a 9. helyen végzett.

Szemes Gergő és a kadet női tőrcsapat szombati remeklése után a vasárnap már nem sikerült. Női tőr egyéniben a több mint 200 indulós mezőnyben gyorsan elbúcsúztak a korosztályos válogatottak. Mindösszesen két magyar jutott a legjobb 64 közé, dicséret a fiatal Badár Szonját illetheti, aki a 32-ig jutott. 

Férfi tőrcsapatunk budapesti ezüstérme után ezúttal haloványabb volt. A nyolcaddöntőben kikapott a németek második csapatától 45:33-ra, így csak az alsóházi folytatás maradt a 9-16. helyért.

Eredmények. Kadet női tőr egyéni európai körverseny, Mödling, 211 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Badár-Daniewska (lengyel) 15:12, Kovács R.-Jing (amerikai) 4:15, 

A legjobb 16 közé jutásért: Badár-Grandis (olasz) 5:15.

Végeredmény: 1. Matilde Calvanese (olasz), 2. Eleonora Candeago (olasz), 3. Gabrielle Ahn (amerikai) és Aurora Grandis (olasz), …32. Badár Szonja, …62. Kovács Réka.

Kadet férfi tőrcsapat európai körverseny, Mödling, 46 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Olaszország 4 45:18, Magyarország 2-Ukrajna 45:33.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Németország 2 33:45, Magyarország 2-Egyesült Államok 2 26:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Lettország 45:28, Magyarország 2-Lengyelország 45:41.

A 9-12. helyért: Magyarország-Olaszország 5 45:28, Magyarország 2-Egyesült Államok 3 26:45.

A 9. helyért: Magyarország-Egyesült Államok 3

A 11. helyért: Magyarország 2-Olaszország 5

Végeredmény: 1. , 2. , 3. , …9. Magyarország (Benyus Attila, Bagdány Albert, Horváth Soma, Szemes Gergő), …12. Magyarország 2 (Guba Zétény, Machek Vince, Tabajdi Zsombor, Takács Kornél).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események