Csonka Dorottya nyerte a kadet kard ob-t

dec 10, 2022 | Hírek

Csonka Dorottya nyerte a kadet női kard országos bajnokságot. A Vasas vívója a döntőben egy tussal, 15:14-re győzte le az aranyéremért a honvédos Szabó Pollit. Gratulálunk!

A fegyvernem átlagához képest dicséretes indulólétszámmal versenyeztek a kadet női kardozók országos bajnokságán. A korosztály legfontosabb hazai versenyén abból a szempontból érvényesült a papírforma, hogy a dobogós helyeket a ranglista élmezőnyébe tartozó vívók szerezték meg. 

A győzelmet egy rendkívül izgalmas döntőt követően, minimális különbséggel, 15:14-re nyerte meg Csonka Dorottya Szabó Polli ellenében, míg a két bronzérmes Domonkos Emese (Vasas) és Kónya Csenge (DEAC) lett. 

Csonka Dorottya nyerte a kadet kard országos bajnokságot.

Az eredményhirdetést követően Kósa Miklós kiskadet tanítványával először azon viccelődtünk, hogy mestere távollétében könnyű volt nyernie, elvégre Kósa az orleans-i GP-n bíráskodott. Aztán komolyra fordítottuk a szót. “Először is üzenem Miki bácsinak, hogy nagyon szeretem, és köszönök neki mindent, ez az én késleltetett Mikulás ajándékom. A reggeli csoportmeccsek kicsit álmosan indultak, de a direkt kieséses szakasz első asszójában már éreztem, hogy jól megy a vívás. Végre bejöttek azok az akciók, amelyek a teremben rendre sikerülnek, de versenyen nem mindig. Határozott célom, hogy eljussak a korosztályom világversenyeire, örülök, hogy sikerült egyet lépnem ebbe az irányba.”

A kadet női kard ob vasárnap a csapatversennyel zárul. 

Eredmények. Kadet női kard egyéni országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 59 induló. Végeredmény: 1. Csonka Dorottya (Vasas, edző: Kósa Miklós),  2. Szabó Polli (Honvéd), 3. Domonkos Emese (Vasas) és Kónya Csenge (DEAC), 5. Bácskai Kincső (KVSE), 6. Gondos Panna (Törökbálint), 7. Tóth Nadin (BVSC), 8. Gömöri Gréta (BVSC). A döntőben: Csonka-Szabó 15:14.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események