Dani nyolcaddöntő, Fanni harminckettő

febr 10, 2019 | Hírek

A torinói tőr Grand Prix 64-es főtábláján Dósa Dani nagy bravúrral győzte le a világ egyik legjobbját, a brit Kruse-t, ám a nyolcaddöntőben búcsúzott. A női versenyen Kreiss Fanni jutott a 32 közé.

A torinói eseményen vasárnap rendezték a férfi és a női verseny 64-es főtábláját, valamint a döntőket. Összesen öt magyar, négy hölgy és egy úr volt érintett. A gyengébbik nem kezdett, két kanadai-magyar, és egy magyar-magyar párharc indította  a napot. Sajnos, a tengerentúli párharcokból mi jöttünk ki rosszul, Lupkovics Dóri Goldie-tól (13:15), Kókai Csilla pedig Harvey-tól szenvedett vereséget (4:13). A két újpesti klubtárs, Kreiss Fanni és Mohamed Aida pedig egymással vívott óriási csatát, és egyetlen tussal, 14:13-ra Fanni győzött. A következő kör azonban neki is a végállomást jelentette, a legjobb 32 között nagyon nem érezte az orosz Ivanovát (1:15).

Kreiss Fanni a legjobb harminckettőig jutott.

A férfiaknál legjobbunk, Dósa Dani vághatott neki a 64-es táblának. Első csörtéjében ősrégi korosztályos riválisával, az olasz Ingargiolával találkozott. A “hagyományoknak megfelelően” nagy küzdelmet hozott az asszó, és a végén Dani örülhetett, 15:14-re győzött. A következő körben viszont hatalmas falat, a világranglistát vezető brit Kruse következett. És egy óriási bravúr! A legutóbbi tokiói Világkupa-verseny győztesét Dani ugyanis elképesztően magabiztosan, 15:8-ra nyert. Élete első felnőtt döntője azonban nem jött össze. A világranglistán tizenötödik helyen álló hongkongi Cseung ellen nem sikerült az újabb bravúr. Dani ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott, ám szenzációs győzelméhez gratulálunk!

Dósa Dani nagyot alakított a brit Kruse legyőzésével.

Eredmények. Férfi és női tőr Grand Prix, Torinó.

Férfi tőr, 219 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Ingargiola (olasz) 15:14.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Kruse (brit) 15:8.

Nyolcaddöntő: Dósa-Cseung (hongkongi) 10:15.

Végeredmény: 1. Race Imboden (amerikai), 2. Ka Long Cseung (hongkongi), 3. Alessio Foconi (olasz) és Gerek Meinhardt (amerikai), …94. Frűhauf Benjámin, 95. Liszkai Tamás, …109. Mátyás Bálint, …133. Kiss Dániel, …175. Bellovicz Gábor, …178. Mészáros Tamás, …194. Pórfy Tamás.

Női tőr, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Mohamed 14:13, Lupkovics-Goldie (kanadai) 13:15, Kókai-Harvey (kanadai) 4:13.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss-Ivanova (orosz) 1:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2.Elisa Di Francisca (olasz) , 3. Francesca Palumbo (olasz) és Anasztaszija Ivanova (orosz), …27. Kreiss Fanni, …42. Mohamed Aida, …47. Lupkovics Dóra, …59. Kókai Csilla, …65. Pásztor Flóra, …71. Zámbó-Gólya Fruzsina, …77. Kondricz Kata, …103. Mesteri Viktória, …114. Pöltz Anna, …157. Orosházi Csilla.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események