Decsi Tomi és Záhonyi Petra győzött

jan 12, 2019 | Hírek

A férfi és női kard Magyar Kupa újabb állomásán, egyben az U23-as európai körversenyen Decsi Tamás (Kertváros), illetve Záhonyi Petra (Kárpáti) lett az aranyérmes, gratulálunk!

A férfiaknál mondhatjuk, hogy a papírforma érvényesült a Magyar Kupa fordulójában, amely egyben az U23-as korosztály európai körversenyének is számított. A nemzetközi mezőnyben, ahol azért az orosz és olasz vívók komoly minőséget is képviseltek, Szilágyi Áron és Szatmári András távollétében az Európa-bajnok csapat másik két tagja, Decsi Tamás és Gémesi Csanád vívta a döntőt – előbbi győzött. 

A hölgyeknél is hiányzott az első számú két magyar, nevezetesen Márton Anna és Pusztai Liza. Itt azért honi szinten borult a papírforma, mivel a tavalyi világbajnoki csapat másik két tagja, Katona Renáta és László Luca nem jutott el a nyolcas döntőig. Érdekesség, hogy az elődöntőben Záhonyi Petra 22 esztendősen korelnöknek számított a junior (Ilijeva, Nagy Valentina) és a kadet (Szűcs Luca) riválisokkal szemben. A győzelmet végül a “rangidős”, Záhonyi Petra szerezte meg.

Eredmények. Férfi kard Magyar Kupa, U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 83 induló. Végeredmény: 1. Decsi Tamás (Kertváros, edző: Decsi István), 2. Gémesi Csanád (Gödöllő), 3. Oleg Petrovszkij (orosz) és Puy Sebestyén (Honvéd), 5. Iliász Nikolász (MTK), 6. Kossuth Bálint (UTE), 7. György Lehel (UTE), 8. Anatolij Kosztyenko (orosz). A döntőben: Decsi-Gémesi 15:12.

Női kard Magyar Kupa, U23-as európai körverseny, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Záhonyi Petra (Kárpáti, edző: Szepesi László), 2. Nagy Valentina (Honvéd), 3. Joana Ilijeva (bolgár) és Szűcs Luca (BVSC), 5. Camilla Fondi (olasz), 6. Jevgenyija Podpaszkova (orosz), 7. Mikulik Júlia (Honvéd) és Várhelyi Kata (Honvéd). A döntőben: Záhonyi-Nagy 15:9.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események