Diákolimpia – a mosoly és a számok jegyében

ápr 1, 2019 | Hírek

A csapatversenyekkel ért véget vasárnap a BOK Csarnokban a diákolimpia. Az eseményre közel 3500 nevezés érkezett, fotóink igazolják a mennyiséget, és a nagyszerű hangulatot egyaránt.

Péntektől vasárnapig 67 páston, reggeltől estig zajlottak a versenyek a IV. Diákolimpián. A júliusi, felnőtt világbajnokság helyszínén végig remek volt a hangulat, összesen 108 versenyszámban osztottak érmeket világbajnokaink a leendő klasszisoknak. 

Az esemény gálaműsorán Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke nemes gesztust gyakorolt: meghívta a Diákolimpia valamennyi érmes versenyzőjét a júliusi világbajnokság egyik napjára.

A IV. Diákolimpia valamennyi eredménye megtalálható ide kattintva,illetve facebook-oldalunkon rengeteg, további, nagyszerű fénykép között lehet böngészni Kovács Márton, illetve Burger Zsolt fotósoknak köszönhetően.

Végül pedig álljon itt egy kis “számháború”, amely tökéletes képet mutat arról, hogy mivé nőtte ki magát a központi kormánytámogatásból életre hívott Sulivívó program, melynek “díszelőadása” volt a IV. Diákolimpia. A legfiatalabbaknak kiírt “Tudáspróbára” 1002 gyerek jelentkezett. A versenyengedéllyel nem rendelkező vívók B kategóriás versenyén 509-en idultak, míg az A kategóriás, “profi” viadalra pontosan 1400 nevezés érkezett. A csapatversenyen vasárnap 141 iskola adta le jelentkezését, ami 3-4 fős csapatokkal kalkulálva (3,5-lel számolva) további 495 ifjú vívót jelent. Mindösszesen 3406-an szerepeltek a rendezvényen!

Ez jó mulatság, Diákolimpia volt…!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események