Doha: számunkra közel sem mesés Kelet

jan 27, 2019 | Hírek

Az esztendő első Grand Prix-jének párbajtőrben Doha adott otthont. A zárónapra, a 64-es táblákra egyedül Rédli András maradt versenyben. Egyéni világbajnoki bronzérmesünk a legjobb 32 között búcsúzott

Nem a dohai Grand Prix marad majd meg a magyar párbajtőrvívás szerelmeseinek emlékében. Az év első, egyébként félelmetesen erős GP-viadalán az öt magyarból (három úr, két hölgy) egyedül Rédli András jutott a vasárnapi, 64-es főtáblára. Bíztunk abban, hogy Bandi “one man show”-ba kezd, és az első körben, a dán Van der Osten ellen, ha döcögősen is, de az utolsó harmadban, 4:7-ről 14:10-es fordítással hozta a kötelezőt.

A legjobb 32 között a fiatal, ám tavaly meglepetésre világbajnoki bronzérmet nyerő ukrán Szvicskar következett, és az asszóban, szorosan ugyan, de szinte végig az ukrán vezetett. Az utolsó másodpercekre Bandinak rohannia kellett – ez sem jött be, 8:11 lett a vége, és így a mi világbajnoki bronzérmesünk búcsúzott, a magyaroknak pedig befejeződött a dohai Grand Prix-verseny. 

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 205 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli-Von der Osten (dán) 14:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Rédli-Szvicskar (ukrán) 8:11.

Végeredmény: 1. Yannick Borel (francia), 2. Yulen Perreira (spanyol), 3. Bogdán Nyikisin (ukrán) és Jacob Hoyle (amerikai), …24. Rédli András, …71. Bányai Zsombor, …78. Berta Dániel.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 164 induló. Végeredmény: 1. Julija Beljajeva (észt), 2. Kszenia Pantyeljejeva (orosz) 3. Jung (koreai) és Violeta Kolobova (orosz), …69. Kun Anna, …75. Budai Dorina.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.