Dömölky Lídia és Nébald György állami kitüntetése

aug 24, 2021 | Hírek

Két, kimagasló egyéniségünk részesült állami kitüntetésben az állami ünnep alkalmából. Sákovicsné Dömölky Lídia tisztikereszt, Nébald György lovagkereszt érdemrendet kapott. Szívből gratulálunk!

Az olimpiai és ötszörös világbajnok (ebből egyszeres egyéni) tőröző, Sákovics Józsefné Dömölky Lídia (képünkön) a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést kapta. A hivatalos indoklás a következő: “Rendkívüli eredményeket felvonultató sportolói pályafutása, elhivatott sportszakemberi munkája, valamint több évtizedes, példaértékű társadalmi tevékenysége elismeréseként”

Az olimpiai ás hatszoros világbajnok (ebből kétszeres egyéni) kardozó, Nébald György (képünkön) a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést kapta. A hivatalos indoklás a következő: “Példaértékű sportolói pályafutása során elért világraszóló eredményei, sportvezetői munkája, valamint az Olimpiai Bajnokok Klubjában folytatott társadalmi tevékenysége”

Mindkét klasszisunknak szívből gratulálunk!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Minden napra jutott érem 

A csütörtökön Nápolyban befejeződött kadet és junior Európa-bajnokságon a magyar küldöttség 2 arany-, 4 ezüst és 5 bronzéremmel zárt, gratulálunk!

Négy kardozónk folytatja Padovában

A férfi kardozók olaszországi Világkupáján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellett Gémesi Csanád és Rabb Krisztián folytathatja a legjobb 64 között.

Öten az athéni 64-ben

A négy milánói világbajnok (Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca) női kardozó, továbbá Keszei Kira jutott a legjobb 64 közé az athéni Világkupán.

Két bronzérem a zárónapon

Férfi tőrcsapatunk és női párbajtőrcsapatunk egyaránt bronzérmet nyert a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság zárónapján, gratulálunk!

Arany és ezüst a hölgyektől

Női kardcsapatunk rendkívüli izgalmak után nyert aranyérmet, míg női tőrözőink nagyon értékes ezüstérmet nyertek a nápolyi kadet és junior Európa-bajnokság utolsó előtti versenynapján.

Élő eredmények

Közelgő események