Döntő nélkül a Katonai Világjátékokon

okt 20, 2019 | Hírek

A Katonai Világjátékok második napján a magyarok közül a világbajnok Siklósi Gergely szerepelt a legjobban, aki a férfi párbajtőrözők versenyében kilencedik lett. Ukrán és orosz aranyérem született.

A vuhani Katonai Világjátékok második napján a férfi párbajtőrözők és a női kardozók léptek pástra. A nagyon erős mezőnyökben a mieink párbajtőrben voltak érintettek. Legtovább a budapesti világbajnok Siklósi Gergely jutott, aki a nyolcaddöntőben szenvedett 15:13-as vereséget az orosz Fardzinovtól. Péteri András és Berta Dani a 32 között búcsúzott.

Az antalyai női kard szatellitversenyen Várhelyi Kata a nyolcaddöntőben, Pohl-Mikulik Júlia egy körrel korábban esett ki. 

Eredmények.
Katonai Világjátékok, Vuhan. Férfi párbajtőr egyéni, 50 induló. Végeredmény: 1. Igor Reizlin (ukrán), 2. Alan Fardzinov (orosz), 3. Hvang Hjeonil (koreai) és Lucas Malcotti (svájci), …9. Siklósi Gergely, …18. Berta Dániel, …22. Péteri András.

A legjobb 32 közé jutásért: Peterdi-Perez (spanyol) 15:3.

A legjobb 16 közé jutásért: Siklósi-Jung (koreai) 15:8, Berta-Gally (francia) 8:15, Peterdi-Lan (kínai) 12:15.

Nyolcaddöntő: Siklósi-Fardzinov (orosz) 13:15.

Női kard egyéni, 26 induló. Végeredmény: 1. Jana Jegorjan (orosz), 2. Qian Jiarui (kínai), 3. Alina Komascsuk (ukrán) és Malgorzata Kozaczuk (lengyel).

Női kard egyéni szatellitverseny, Antalya, 45 induló. Végeredmény: 1. Anna Basta (azeri), 2. Gabriella Page (kanadai), 3. Irina Schukla (török) és Nisanur Erbil (török), …12. Várhelyi Kata, …25. Pohl-Mikulik Júlia.

A legjobb 16 közé jutásért: Várhelyi-Lee (szingapúri) 15:14, Pohl-Mikulik-Unludag (török) 9:15.

Nyolcaddöntő: Várhelyi-Page (kanadai) 7:15.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Három érmet vár a kapitány

Az olimpiai felkészülés legfontosabb szakasza véget ért a 15 fős magyar válogatott számára. Boczkó Gábor szövetségi kapitány számol be minden részletről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.