Dóri és Dorina győzött Pozsonyban

szept 15, 2019 | Hírek

Értékes sikert aratott a pozsonyi szatelliten Lupkovics Dóra és Budai Dorina. A honvédos tőröző, illetve párbjtőröző aranyérmével 4 Vk-pontot szerzett. Muhari Eszti harmadik, Kondricz Kata ötödik lett

A nemzetközi szövetség szatellit versenyeihez képest erős mezőny jött össze a szlovák fővárosban. A magyarok közül két válogatott lépett pástra a nők között, és Kondricz Kata, valamint Lupkovics Dóra egyaránt bejutott a legjobb nyolc közé. Ez Katának a végállomást jelentette, végül az ötödik helyen végzett. Dóri viszont megnyerte a szezonnyitót, méghozzá úgy, hogy a döntőben a lengyel válogatott Walczyknál bizonyult jobbnak. Gratulálunk Dórinak és mesterének, Marco Goncalvesnek. 

A férfi tőr szatelliten nem jutott magyar a legjobb nyolc közé.

A női párbajtőrözők hasonló szatellit-versenyét vasárnap rendezték, melyen a teljes magyar válogatott pástra lépett. Ugyanezt tette az ukrán csapat is, így a népes, és ugyancsak erős viadalon megosztozott a két nemzet az érmeken. A győzelmet azonban mi szereztük meg, köszönhetően Budai Dorinának. A Honvéd vívója egyetlen tussal győzte le a fináléban az ukrán Harkovát. 17 esztendős tehetségünk, Muhari Eszter is szépen teljesített, kadet világ- és Európa-bajnokunk bronzérmet nyert, gratulálunk a hölgyeknek és a mestereknek.

Honvédos sikerek – a kép bal szélén az aranyérmes Lupkovics Dóra, középen az ötödik Kondricz Kata, mellette pedig az edző, Marco Goncalves. A két magyar között az ugyancsak a Honvédban készülő szlovák Kitti Bitterova, a kép jobb szélén a szlovákiai edző, Nagy József.

Eredmények. Női tőr szatellit verseny, Pozsony, 65 induló. Végeredmény: 1. Lupkovics Dóra (edző: Marco Goncelves), 2. Julia Walczyk (lengyel), 3. Claudia Borella (olasz) és Olivia Wohlgemuth (osztrák), 5. Kondricz Kata. A döntőben: Lupkovics-Walczyk 15:13.

Budai Dorina arany-, Muhari Eszti bronzéremmel térhet haza Pozsonyból.

Női párbajtőr szatellit verseny, Pozsony, 104 induló. Végeredmény: 1. Budai Dorina (edzők: Budai István, Dancsházy-Nagy Tamás), 2. Vlada Harkova (ukrán), 3. Muhari Eszter és Anfisza Pocskalova (ukrán). A döntőben: Budai-Harkova 15:14. 

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM