Dósa Dani 64-ben Anaheimben

márc 16, 2019 | Hírek

Két magyar férfi tőröző indult a kaliforniai egyéni Grand Prix-n, és a selejtezőket követően Dósa Dánielnek sikerült a legjobb 64 közé jutnia. Vasárnap az olimpiai ezüstérmes Massialas-szal vív.

A kaliforniai Anaheimben rendezik ezen a hét végén a tőrözők szezonbéli második – a háromból – állomását. A pénteki – magyar idő szerint késő esti – nyitányon a férfi tőrözők léptek pástra, köztük két magyarral, Dósa Dániel és Németh Andrással. Utóbbi, korábbi junior Eb-bronzérmesünk Amerikában él és tanul, a vívással kapcsolatosan kevesebbet hallat magáról – számunkra sajnos… -, a csoportkörben kiesett.

Maradt a “szokásos” forgatókönyv: egyedül Dósa Daninak szurkolhattunk. Egyébként számára mostantól egyre fontosabbak lesznek az egyéni versenyek. Mivel csapatban nincs reális esélyünk az olimpiai kvóta kiharcolására – bár ne lenne igazunk… -, Dani az egyéni versenyek eredményei, és egy bonyolult szisztéma alapján juthat el Tokióba. Utóbbit most nem részletezzük, a lényeg: minél előrébb kell végeznie májustól az egyéni versenyeken… Persze, mindig ez a cél, így most is, és Dani sikerrel zárt a napot, a csoportkört kvetően előbb a tajpeji Hszut 15:13-ra, majd az osztrák Reichetzert 15:11-re verte. 

A vasárnapi folytatásban “nagyágyú” következik a riói ezüstérmes, hazai páston vívó amerikai Massialas személyében. Győzte már őt le a magyar…! Szombaton a női selejtezőket rendezik Anaheimben, további két tőrözőnkkel.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Anaheim, 191 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/2 vereség, Németh András 1/5 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-Hszu (tajpeji) 15:13.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Reichetzer (osztrák) 15:11.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Massialas (amerikai).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Magyarokkal kezdődik a világranglista

Koch Máté az első, Siklósi Gergely a második helyen áll a párbajtőr világranglistán! Ilyen sem volt magyar részről évtizedek óta!

Jön a Sztárvívás!

Következik a “Sztárok a páston”! A Ludovika Arénában csütörtökön délután fél 6-tól következik a sztárok versenye – az országos bajnokság előestéjén.

A válogatás szabályai

A hétvégi országos bajnokság után következő elnökségi ülésen véglegesítik a magyar válogatottat az Európa-bajnokságra, illetve az olimpiára. Ennek folyamatáról írunk.

Bronzérmes a férfi kardcsapat

Folytatta remek sorozatát a férfi kardcsapat! Szatmári András nélkül is érmet nyert, harmadik lett a madridi Világkupa-versenyen, gratulálunk!

Ezúttal 9. hely jutott férfi párbajtőrben

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a kilencedik helyen végzett a párizsi Világkupán.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM