Dósa Dani 64-ben Tokióban

jan 25, 2019 | Hírek

Két magyar férfi tőröző lépett pástra a tokiói Világkupa-versenyen. Dósa Dánielnek sikerült a legjobb 64 közé jutás, ő szombaton folytathatja. Frűhauf Benjámin az utolsó körben szenvedett vereséget.

Idén Világkupa-versenynek, jövőre viszont már a nyári olimpiának ad otthont Tokió, ezért nyilván különös figyelem övezte a japán fővárosban rendezett férfi tőr viadalt. Magyar szempontból azért ez nem annyira igaz, lévén ebben a fegyvernemben bírunk a legkevesebb felnőtt sikerrel – ráadásul ezúttal csak egyéniben indul két versenyzőnk. A nagyon erős mezőnyben a világranglista első 16 helyezettje kivétel nélkül Tokióba érkezett! Ők, persze, a selejtező napon nem voltak érdekeltek, Dósa Dani és Frűhauf Beni viszont igen, és a csoportkörből mindketten továbbléptek. 

Dósa Dani magabiztos vívással jutott a legjobb 64 közé Tokióban.

További két, direkt kieséses asszót kellett nyerni a 64-be jutásért, és ezt Dani rendkívül magabiztosan teljesítette. Az első körben a japán Itót 15:2-re, a másodikban a német Kahlt 15:8-ra verte. Az első meccs Beninek sem jelentett gondot, 15:3-mal búcsúztatta a tajpeji Csent, a francia Mourrainnel azonban nem bírt (9:15). Folytatás Daninak magyar idő szerint a szombat kora hajnali órákban. 

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 197 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 4 győzelem/1 vereség, Frűhauf Benjámin 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Dósa-Ito (japán) 15:2, Frűhauf-Csen (tajpeji) 15:3.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Kahl (német) 15:8, Frűhauf-Mourrain (francia) 9:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Macsujama (japán)

Kapcsolódó hírek

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

KADET NŐI FÉRFI KARD KV –GÖDÖLLŐ 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

KADET NŐI FÉRFI PBT KV – BUDAPEST 2023.10.14-15 – ELŐTERJESZTÉS

Egyéni: Amennyiben egyesületi költségen versenyző indulni kívánna, úgy kérjük az egyesületeket a versenyzők nevezésére az MVSZ információs rendszerében. FONTOS!  Az információs rendszerbe való nevezés nem jelent automatikus indulási jogot, végső nevezés az...

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS diákolimpia – felhívás

VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ ÉS DIÁKOLIMPIA - FELHÍVÁS VII. ORSZÁGOS SULI VÍVÓ TALÁLKOZÓ - Jelentkezési lap

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM