Dósa Dani a 32-ig jutott

máj 4, 2019 | Hírek

A szentpétervári olimpiai kvalifikáló férfi tőr Világkupán az egyetlen főtáblára jutott magyar, Dósa Dániel a legjobb 32 között búcsúzott. Vasárnap a csapatverseny következik, hajrá, magyarok!

Dósa Dani története továbbra is ugyanazon a lapon folytatódik. Jól vív, szépen vív, messze a legeredményesebb magyar férfi tőröző, ám a “nagy áttörés” várat magára. Őszintén bízunk benne, hogy már nem sokat… 

Dósa Dani (balra) megszorongatta a világklasszis olasz Avolát, de végül vereséget szenvedett a 32 között.

Ezúttal Szentpéterváron, a fegyvernem első olimpiai kvalifikációs Világkupa-versenyén folytathatta egyedüli magyarként szereplését a legjobb 64 között. Az első asszót magabiztosan hozta a Törekvés 23 éves tehetsége, a dán Winterberg-Paulsen ellen 15:10-re győzött. Következett egy világklasszis, az egyéni Európa-bajnok, világranglista 5. olasz Giorgio Avola személyében. Dani sokáig vezetett egy-két tussal, ám 11-nél “elfogyott”, és végül az itáliai 15:12-re győzött. 

Dani ezzel a 32-ben zárt, vasárnap pedig következhet a csapatverseny, hajrá, magyarok!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Szentpétervár, 233 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Winterberg-Paulsen (dán) 15:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Avola (olasz) 12:15.

Végeredmény: 1. Andrea Cassara (olasz), 2. Alessio Foconi (olasz), 3. Benjamin Kleibrink (német) és Erwinn Le Pechoux (francia), …23. Dósa Dániel, …68. Frűhauf Benjámin, …131. Mészáros Tamás, …138. Mátyás Bálint, …196. Mihályi Andor, …210. Kiss Dániel.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.