Dósa Dani bronzérmes a szatelliten

okt 7, 2019 | Hírek

Legjobb magyar férfi tőrözőnk az erősnek mondható, koppenhágai szatellitversenyen bronzérmet nyert. A Törekvés vívója ezzel két Világkupa-pontot szerzett, no meg tapasztalatot a Vk-versenyek előtt.

Dósa Dani – természetesen mestereivel egyeztetve – úgy döntött, hogy a hétvégi Magyarkupa-forduló helyett a koppenhágai szatellitversenyen vesz részt. Dániában jóval nagyobb és erősebb viadalon lépett pástra, és Világkupa-pontokat is szerzett, azaz vélhetően jól döntött. Legjobb férfi tőrözőnk a világranglista 27. helyén álló (korábban járt előrébb is!) spanyol Llavadortól szenvedett egyetlen tussal, 15:14-re vereséget, és ezzel bronzérmes lett, gratulálunk!

Eredmények. Férfi tőr szatellitverseny, Koppenhága, 94 induló. Végeredmény: 1. Carlos Llavador (spanyol), 2. Alex Todalidesz (ciprusi), 3. Dósa Dániel (edző: Szirmai Benedek) és Alexander Tsoronis (dán). 

Kapcsolódó hírek

2023/24: kezdünk!

A hétvégén valamennyi fegyvernemben megkezdődik az új szezon. Tőrben és kardban a junioroknak, párbajtőrben a kadetoknak és a junioroknak rendeznek Magyarkupa-fordulót, válogatót. Sok sikert mindenkinek!

A roadshow Újpesten járt

“Aranyos fiúk, aranyos lányok – Találkozz bajnokokkal!” elnevezésű roadshow harmadik állomása az újpesti Benkő István iskola volt. A világbajnok Gémesi Csanád és a kadet Európa-bajnok Vajda Oszkár tartott bemutatót.

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM