Dósa Dani itthon továbbra is a csúcson

máj 15, 2021 | Hírek

Dósa Dániel nyerte a tőrözők nemzetközi Európa-bajnoki válogató versenyét. A Törekvés vívója készül a további feladatokra, hisz abban, hogy lesz ő még olimpikon - három év múlva, Párizsban.

A hétvégén a tőrözőknek rendeznek versenyt a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A férfiaknak szombaton Európa-bajnoki válogatót bonyolítottak le, míg vasárnap a nőknek olimpiai válogató következik. 

A férfiaknál négy szlovák vívó jelentette a nemzetközi mezőnyt, a pástokon pedig nem történt semmi meglepő. Az első számú magyar tőröző, Dósa Dániel magabiztos vívással, fölényes győzelmekkel nyerte meg a versenyt klubtársa, Tóth Gergő, illetve Beke Vince (FTC) és Bellovicz Gábor (Honvéd) előtt. A verseny után Dósa Danit kérdeztük arról, hogy a számára sikertelen madridi olimpiai pótkvalifikációs viadalon miként sikerült túltennie magát. 

Dósa Dani magabiztosan nyerte újabb hazai versenyét.

“Nehezen és lassan. De eldöntöttem, hogy folytatom tovább, még eltökéltebben. Nem létezik, hogy az a rengeteg munka, amit belefektetek, nem hozza meg a gyümölcsét. Reggel hatkor kelek, ezerötszáz kilométereket vezetek a külföldi edzőtáborokért, a versenyeken legyőztem már a világ legjobbjait is. Hiszem, hogy csak egy kis plusz hiányzik, éppen ezért egy-két dolgon változtatok is a jövőben. Meghívtak az olimpia előtt egy tokiói edzőtáborba, olimpikonokkal készülök, augusztustól pedig itthon is újra belevágunk. Lépésről lépésre szeretnék előbbre lépni, kezdve egy Világkupa-döntővel. De a végső célok ennél nagyobbak…” – nyilatkozta Dósa Dani.

A törekvéses házidöntőt Dósa Dani (balra) nyerte Tóth Gergely ellen.

Szirmai Benedek fegyvernemi vezetőedzőt arról kérdeztük, miben segíthet ez a verseny, illetve miként készül a fegyvernem a folytatásra. “Igazából ma nem lettünk sokkal okosabbak, az Ebének még nincs időpontja, de a verseny mindekinek kellett, ezért rendeztük meg. Az ősszel Frűhauf Benjámin és Németh András visszatér, mindketten ismét a vívásra koncentrálnak, és Dósa Danival, meg a fiatalokkal ez a csapat képes lehet, és lesz az előrébb lépésre. Augusztustól csak ezért fogunk dolgozni!” – mondta Szirmai Benedek. 

Eredmények. Nemzetközi férfi tőr válogató, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 60 induló. Végeredmény: 1. Dósa Dániel (Törekvés, edző: Szirmai Benedek), 2. Tóth Gergely (Törekvés), 3. Beke Vince (FTC) és Bellovicz Gábor (Honvéd), 5. Machek Vince (Honvéd), 6. Szemes Gergő (FTC). 7. Mihályi Andor (NKESE), 8. Sármány Zoltán (szlovák). A döntőben: Dósa-Tóth 15:10.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Elszalasztott esély – 9. hely

Majdnem olimpiai bajnokot vert, két párizsi indulót győzött le, mégis 9. lett a magyar női párbajtőr-válogatott a fujairahi csapat Világkupán.

Hetedik a női kardcsapat

Hetedik helyen végzett a Battai Sugár, Márton Anna, Pusztai Liza, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a plovdivi Világkupán.

Dani 16, Flóra 32, Dóra 64

Dósa Dani nyolcaddöntőig jutott a sanghaji tőr Grand Prix-n, másik olimpikonunk, Pásztor Flóra 32-ben, Lupkovics Dóra 64-ben búcsúzott.

Siklósi Gergő tökéletes aranyérme

Megszorítani se nagyon tudták olimpiai ezüstérmes és világbajnok vívónkat – Siklósi Gergő lenyűgöző teljesítménnyel nyerte a párizsi férfi párbajtőr Világkupát.

Szűcs Luca hetedik Plovdivban

Karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a bulgáriai női kard Világkupán Szűcs Luca. Hetedik helyével a hazai ranglistán is átvette a vezetést!

Élő eredmények

Közelgő események