Duna-parti Csacsi-party

aug 15, 2022 | Hírek

Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a 6. Csacsi Kupa tőr találkozót, versenyt, ezúttal különleges helyszínen, a budai alsó rakparton. Negyven éves kortól 89 esztendős korig vívtak veteránjaink. 

Az időjárás a kegyeibe fogadta a versenyt, nem volt kánikula, de kellemes idő volt a különleges helyszínen, a budai alsó rakparton, az Erzsébet-híd és a Lánchíd között. A versenyt társasági eseménynek, örömvívásnak tervezte a főszervező, Csák Attila, de végül komoly presztízs asszók is alakultak.

Boros Péter és Buday György asszója – ketten együtt 169 esztendősek!

A versenyen 28 tőröző vett részt, a 40-es korosztálytól a 89 évesig. Előbbi Vízler Ádám, utóbbi Boros Péter volt. Külön említést érdemel az idősebb osztály. Buday György, aki 80 évesen is beállt tőrözn,i és a már említett Boros Péter, aki végigvívta a versenyt. 

Együtt a mezőny, középen, ezúttal civilben, Csák Attila főszervező.

A verseny a közönség körében is nagy sikert aratott, szép számban követték érdeklődők a felső rakpart korlátján ülve. Többen kérdezősködtek a szabályokról, nekik rövid ismertetőket tartottunk. “Ismét kiderült, hogy érdemes néha kihozni a vívást a teremből, és elvinni a közönséghez” – mondta Csák Attila, azaz Csacsi, az esemény szervezője, aki megköszönte a támogatók segítségét. A Budavári Önkormányzatnak a helyet és az öltözőt, a Magyar Vívó Szövetségnek a találatjelzőket, kordonokat, Bán Istvánnak a székeket és a jeget, valamint minden versenyzőnek, aki a nevezési díjon túlmenően támogatta a viadalt. “Jó verseny, jó buli volt. Találkozunk jövőre, egy másik helyszínen” – fejezte be gondolatait.

A tőr Csacsi Kupa győztesei. Nők, 40+: Bernát Andrea. 50+: Gyurkán Judit. 60+: Kolczonay Judit

Férfiak. 40+: Sághy Ervin. 50+: Dékány László. 60+: Péntek Tamás. 70+: Hasszán Attila.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események