Duplázott az MTK junior párbajtőrcsapatban

jan 22, 2023 | Hírek

A junior párbajtőr csapatbajnokságon duplázott az MTK, a férfiaknál és a nőknél is megszerezte az aranyérmet. A szakosztály a fegyvernem négy aranyából hármat behúzott, szép siker!

A férfiaknál a nap előtt sokesélyesnek tűnt a verseny, aztán az MTK-nak – no meg a többi eredménynek… – köszönhetően végül nem volt kérdéses a győztes kiléte. A Balázs Bence, Gálik Balázs, Koska-G Bendegúz, Somody Soma összeállítású kék-fehérek legszorosabb meccse egy 45:36 volt a negyeddöntőben, végül a fegyvernemben ritkán látható magabiztossággal húzták be az aranyat. A döntőben az MTK 45:33-ra bizonyult jobbnak a Honvédnál, míg a bronzérmet az FTC szerezte meg. 

Az MTK uralta a junior párbajtőr-bajnokságot, képünkön az aranyérmes férficsapat.

A nőknél ugyanakkor az MTK számított az esélyesnek, és ezt igazolta is a Fábián Kamilla, Gálfalvy Réka, Miskó Dorina, Wimmer Dorina összeállítású négyes. Mi több, az ezüstérmes Honvéd mögött a bronzérmet az MTK második csapata szerezte meg, ami azért jelentős dominanciának számít – különösen párbajtőrben, a legnagyobb létszámú fegyvernemben. 

Az MTK a junior párbajtőr országos bajnokság négy aranyérméből hármat begyűjtött, mindenképpen megilleti a gratuláció a versenyzőket és a szakmai stábot! 

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 21 induló. Végeredmény: 1. MTK (Balázs Bence, Gálik Balázs, Koska-G Bendegúz, Somody Soma, edzők: Beszédes Zoltán, Bojti Dániel, Hadalin Gábor, Halla Péter), 2. Honvéd, 3. FTC, 4. Vasas 2, 5. Vasas, 6. MTK 2, 7. BVSC, 8. Danubius. A döntőben: MTK-Honvéd 45:33.

Junior női párbajtőrcsapat országos bajnokság, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 19 induló. Végeredmény: 1. MTK (Fábián Kamilla, Gálfalvy Réka, Miskó Dorina, Wimmer Dorina, edzők: Bakodi Róbert, Halla Péter), 2. Honvéd, 3. MTK 2, 4. BVSC, 5. Honvéd Szondi, 6. PTE-PEAC, 7. Vasas, 8. DSI Debrecen. A döntőben: MTK-Honvéd 45:40. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események