Eb után, vb előtt

jún 30, 2022 | Hírek

Alig egy hete ért véget az Európa-bajnokság, péntekhez két hétre máris kezdődik a kairói világbajnokság. Sok pihenő így nem jutott vívóinknak, akik már edzőtáboroznak. Boczkó Gábor helyzetjelentése.

“Tegnap Pesten voltam, ma Tatán vagyok, próbálok a lehető legtöbb edzésen ott lenni a fegyvernemekkel. Ez a hét ilyen téren még egyszerű, mivel a kardozók és a férfi tőrözők a Gerevichben készülnek, a párbajtőrözők és a női tőrözők pedig Tatán. A felkészülés utolsó hete már ‘utazósabb’ lesz számomra, ekkor a kardozók Telkiben, a tőrözők Tatán, a párbajtőrözők Hódmezővásárhelyen készülnek. De ez legyen a legnagyobb gond, a lényeg, hogy minden rendben menjen…” – kezdte beszámolóját Boczkó Gábor szövetségi kapitány. 

Elmondta, hogy Mohamed Aida izomszakadást szenvedett az Eb-n, az orvosok két hét teljes pihenőt írtak elő, így a két verseny közötti rendkívül szűk idő miatt nem lehetett kockáztatni a szereplését. Már csak azért sem, mert a “covid-veszély” ismét fennáll, a tartalékok esetében is fontos a “teljes készültség”, napi teszteléssel és óvatossággal próbálják csökkenteni a kockázatot a versenyzők és az edzők. 

Arra a kérdésre, hogy levonták-e az Európa-bajnokság tapasztalatait, Boczkó Gábor a következőket válaszolta. “Természetesen beszélgettünk az edzőkkel és a versenyzőkkel, de most éppen az a lényeg, hogy előre kell tekinteni. Nyakunkon a világbajnokság, ami egyértelműen az év legfontosabb versenye. Ezt a hetet, meg a következőt kell alaposan megnyomni, utána már csak a finomhangolás van hátra. A párbajtőrözők, például, ma délelőtt három és fél órás edzésen vettek részt. Mindenki tudja a feladatát, a csapatversenyek ellenfelei ismertek, az esetleges jó szereplés nemcsak a világbajnokságon jelenthet sikert, hanem kedvező pozíciót lehetne elfoglalni a világranglistán a jövő tavasszal kezdődő olimpiai kvalifikációs sorozat előtt. Nagy tehát a tét, de ezzel mindenki tisztában van.”

A világbajnokság helyszíne a kairói Olimpiai Sportkomplexum nagycsarnoka lesz. Itt rendezték a férfi kézilabda vb döntőjét, illetve a vb "próbaversenyeként", idén, a párbajtőrözők Grand Prix-viadalát (képünkön).

A kairói világbajnokságot július 15. és 23. között rendezik. Az első három napon az egyéni selejtezőket, a következő hármon az egyéni főtáblákat és a döntőket bonyolítják le, majd a csapatversenyekkel fejeződik be a vb. 

A következő héten honlapunk is “alkalmazkodik” a fegyvernemek felkészüléséhez, és külön-külön számolunk majd be a kardozók, a párbajtőrözők és a tőrözők helyzetéről, a csapatversenyek ágairól, az egyéni kiemelésekről, no meg természetesen a aktuális történésekről. Hajrá, magyarok!

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Minden készen áll – kezdenek a junior tőrözők

A junior férfi és női tőrözők egyéni versenyével kezdődik pénteken Rijádban a kadet és junior világbajnokság. Minden készen áll, hajrá, magyarok!

Honvédelmi Sportszövetség – Pályázati Felhívások 2024

Kiírásra kerültek a Honvédelmi Sportszövetség – a továbbiakban HS – 2024. évi pályázati felhívásai! A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a pályázat benyújtása az online támogatáskezelő rendszerben lehetséges. Pályázati Felhívások...

Rajt Rijádban!

Két nap múlva kezdődik Szaúd-Arábiában a kadet és junior világbajnokság. Csütörtöktől a helyszínről jelentkezünk, mindenről beszámolunk. Hajrá, magyar vívás!

Élő eredmények

Közelgő események