Edzőképzés a Ludovikán

jún 3, 2023 | Hírek

Az EFC Solidarity Program keretében a héten lezajlott az Európai Vívó Konföderáció és a magyar szövetség által közösen szervezett kard edzőtovábbképzés a Ludovika vívótermében.

A hét külföldről érkezett szakember néhány érdeklődő magyar kollegájával kiegészülve a következő programban vehetett részt. Az első napon délelőtt Patócs Ákos, a TFSE vezetőedzője saját utánpótlás korú versenyzőinek segítségével a taktikai feleletválasztásos iskola felépítését szemléltette két különböző korosztályban.

Patócs Ákos tartja az edzőtovábbképzést.

Délután Nemcsik Zsolt, a Testnevelési Egyetem vívóedző-képzésének vezetője beszélt és a gyakorlatban is bemutatta a modern kardvívásban egyre fontosabbá váló, a támadás jogának megszerzése érdekében alkalmazott előkészítő lábmunka elemeket, illetve kitért és szemléltette a vívásoktatásban, elsősorban az egyéni iskolában alkalmazandó hibajavító eljárásokat.

Csoportkép a program résztvevőivel.

A második napon Giovanni Sirovich, az olasz kardválogatott korábbi vezetőedzője mutatta be gyakorlati példákkal illusztrálva az itáliai kardvívás oktatási módszereit a kezdő vívóktól egészen a legmagasabb szintig. A harmadik napon délelőtt Neuhold Sándor, a junior férfi kardválogatott keretedzője beszélt saját oktatási módszereiről, távol-keleti tapasztalatairól, illetve tanítványa segítségével bemutatta egy serdülő korú vívó versenyre felkészítő egyéni iskoláját. A kurzus délután klublátogatással zárult a külföldi vendégek számára, amely során betekintést nyerhettek az egyik legeredményesebb hazai egyesület, a Vasas SC mindennapjaiba.

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Tovább tart a böjt

Keresztes Ádám szerepelt a legjobban a magyarok közül a kadet és junior világbajnokság junior párbajtőr egyéni versenyszámában. A tatai vívó nyolcaddöntőig jutott.

Közgyűlés következik

Május 17-én tartja a Magyar Vívó Szövetség az évi rendes, egyben tisztújító közgyűlését a Magyar Sport Házában.

Ötödik a férfi, 12. a női tőrcsapat

A rijádi korosztályos világbajnokság tőr számának zárónapján a férfi csapat az 5., a női a 12. helyen végzett – következnek a párbajtőrözők. Hajrá, magyarok!

Nyolcaddöntőknél tartunk

Két magyar kadet tőröző, Kollár Anna és Zsögön Andor jutott el a nyolcaddöntőig a rijádi korosztályos világbajnokság második versenynapján. Következnek a junior tőrcsapatok!

Péntek, majdnem 13, és balszerencsés

A rijádi kadet és junior világbajnokság nyitónapján a junior tőrözők léptek pástra, két magyar jutott el a legjobb 32-ig. Jöhet a sikeresebb folytatás!

Élő eredmények

Közelgő események