Egy-egy győzelem Tokióban

dec 10, 2022 | Hírek

Szemes Gergő és Dósa Dániel is a legjobb 32 között búcsúzott a tokiói férfi tőr egyéni Világkupán. Mindkét magyar a világ legjobbjai közé tartozó riválistól szenvedett vereséget. Jöhet a csapat!

Maradandót nem sikerült alkotnia két, a honi mezőnyből kimagasló férfi tőrözőnknek a tokiói Világkupán, ám szégyenkezni valójuk igazán nincs, sőt…! Dósa Dániel méltatásával illik tán kezdeni a sort, elvégre a Törekvés vívója azt a Macujamát győzte le legjobb 64 között, aki a legutóbbi, bonni Vk-n aranyérmet szerzett! A kiemelt japánnál 15:9-re bizonyult jobbnak Dani. Szemes Gergő is japán riválist búcsúztatott, ő Horibe ellen nyert magabiztosan, 15:8-ra. 

Szemes Gergő: a tisztes helytállás megvolt, a bravúr ezúttal nem jött össze.

A rettenetesen erős mezőnyű fegyvernemben viszont újabb világklasszisok következtek a 32 között, akik ezúttal jobbnak bizonyultak a mieinknél. Daninak az egyéni olimpiai és világbajnoki ezüstérmes amerikai Massialas jutott (10:15), Gergőnek pedig a csapatban tokiói olimpiai bajnok francia Pauty (5:15).

A mieink csapatban folytathatják, vasárnap, magyar idő szerint hajnalban a lengyelekkel vívnak nyolcaddöntőt. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Tokió, 198 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Macujama (japán) 15:9, Szemes-Horibe (japán) 15:8.

A legjobb 16 közé jutásért: Dósa-Massialas (amerikai) 10:15, Szemes-Pauty (francia) 5:15.

Végeredmény: 1. Tommaso Marini (olasz), 2. Maxime Pauty (francia), 3. Alaaeldin Abouelkassem (egyiptomi) és Nagano Judaj (japán), …18. Szemes Gergő, …31. Dósa Dániel, …69. Frűhauf Benjámin, …72. Tóth Gergely, …169. Mihályi Andor. 

BANNER 341X200

Kapcsolódó hírek

Férfi bravúr, de nincs kvóta

Hatodik helyen végzett a férfi, a kilencediken a női válogatott a kairói tőrcsapat Világkupán. Dósa Daniék legyőzték az olimpiai bajnok franciákat, a kvóta, sajnos, már korábban elúszott.

Bronzérem a kadet zárónapon

A férfi kardcsapat bronzérmével zárult a nápolyi kadet Európa-bajnokság. A férfi tőrözők és a női párbajtőrözők negyedikek lettek. A kadet mérleg: 1 arany, 2 ezüst, 2 bronz. Jöhetnek a juniorok!

Aranyos kvóta Heidenheimből!

Aranyérmet nyert, és bebiztosította olimpiai kvalifikációját az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely összeállítású férfi párbajtőrcsapat a heidenheimi Világkupán, gratulálunk!

Dani aranyat érő bronza

Dósa Dániel világklasszisokat legyőzve lett bronzérmes a kairói férfi tőr egyéni Világkupán, és ezzel karnyújtásnyira van az olimpiai kvótától. Ugyanúgy mint Pásztor Flóra!

Ezüst jutott a harmadik napra

A nápolyi kadet Európa-bajnokság újabb versenynapján ezüstérmet nyert a magyar női kardcsapat, gratulálunk! Női tőrözőink az 5., férfi párbajtőrözőink a 7. helyen végeztek.

Élő eredmények

Közelgő események