Egy hónap múlva: várjuk a kardvilágot!

febr 9, 2021 | Hírek

Alig több mint egy hónap múlva újra élesben csattognak a pengék! Véglegessé vélt, hogy a BOK Csarnokban, március 11. és 14. között rendezzük a kard olimpiai kvalifikációs Vk-t! Részletek cikkünkben!

Arról korábban már beszámoltunk, hogy a Nemzetközi Vívó Szövetség döntése alapján Budapesten rendezik a férfi és női kard olimpiai kvalifikációs Világkupát. A verseny két szempontból is igencsak különleges. Egyfelől gyakorlatilag napra pontosan egy év szünet után fog fegyvert a vívóvilág! Tavaly március 8-án, többek között a budapesti párbajtőr WestEnd Grand Prix-n szúrtak-vágtak legutóbb a nemzetközi pástokon. A továbbiakat elvitte a koronavírus…

Másfelől egy, a fentiek okán különlegesen hosszúra nyúló, közel kétéves olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomásához érünk a fegyvernemben. Világbajnoki ezüstérmes, világklasszis kardcsapatunk már réges-rég biztosította a kvótát. Női kardban viszont Budapesten vívhatják ki a lányok a tokiói repülőjegyet! ennek részleteiről már írtunk, és írunk is majd honlapunkon, most azonban a március 11. és 14. közötti esemény részleteiről számolunk be Tamás Henriette főtitkár segítségével. 

“A versenykiírás elkészült, és az előzetes érdeklődések alapján úgy tűnik, hogy nem csak erős, hanem nagy mezőnyt is üdvözölhetünk Budapesten. A versenyt a 2019-es világbajnokság helyszínén, a BOK Csarnokban rendezzük, az esemény a fennálló jogszabályoknak megfelelően természetesen zárt kapus lesz. Azonban mindent megteszünk azért, hogy a webes felületeken követhető legyen valamennyi fontos részlete a Világkupának, és zajlanak a tárgyalások a döntők televíziós közvetítéséről is.”

A lebonyolítás a következőképpen zajlik majd. Március 11-én, csütörtökön rendezik a férfi egyéni verseny selejtezőit, majd pénteken a nőkét. Szombaton zajlanak mindkét nemben a 64-es direkt kieséses táblák és a döntők, majd vasárnap lesznek a legnagyobb érdeklődéssel várt csapatversenyek. 

Ezúttal a világ legjobb kardvívóival népesül majd be a BOK Csarnok

A pandémia okán természetesen a zárt kapukon túl is különleges biztonsági intézkedések mellett zajlik majd a Világkupa, ezekről ugyancsak Tamás Henriette adott tájékoztatást. 

“Valamennyi külföldi résztvevő 72 óránál nem régebbi, negatív PCR teszttel léphet be az országba. Három szállodát ajánlottunk ki a vendégeknek, valamennyi vívó egyágyas szobában lesz elszállásolva. Az érkezést követően, a hotelban azonnal újabb PCR tesztet végzünk el. Ennek eredményéig, nagyjából 12 óráig mindenkinek a szobájában kell tartózkodnia. A negatív eredmény jelenti az akkreditációs, ezt követően lép életbe a buborék rendszer. Azaz a résztvevők a hivatalos transzfert használva közlekedhetnek a csarnok és a szálloda között. A magyar indulókat is teszteljük majd, ennek pontos részleteit a napokban dolgozzuk ki. A biztonság a legfontosabb, mindent megteszünk majd ennek érdekében!”

A BOK Csarnokban megszokott “pásttenger” ezúttal elmarad, a négynapos rendezés, és a kényelmes időbeosztás megengedi azt, hogy külön bemelegítő termet alakítsanak ki a szervezők, illetve a főcsarnokban is kifejettem szellős, tágas legyen a pástok beépítése. 

A feltételek kialakítása természetesen nem kis feladat az érintettek számára, ugyanakkor bizonyosak vagyunk abban, hogy minden adva lesz ahhoz: a versenynapokon csak a vívásra koncentrálhasson mindenki. Mindezek után vasárnap pedig azzal szeretnénk zárni a Világkupát, hogy a női kardcsapat is kvalifikálta magát az olimpiára. Mert ez a legfontosabb!

Kapcsolódó hírek

A felnőttek is belevágtak!

Mátraházán, illetve az ausztriai Ramsauban megkezdődött felnőtt vívóinknak is a válogatott program. A végcél természetesen a párizsi olimpia, reméljük, minél többen jutnak odáig. Hajrá, magyar vívás!

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Kadet női tőr KV – Somorja 2023.09.30-10.01 – Utazási Információk

Újpest a roadshow újabb állomása

Az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium lesz az újabb állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég ezúttal Gémesi Csanád és Vajda Oszkár lesz.

BSU 2023/2024-as képzések

SPORTEDZŐ, SPORTOKTATÓ, SPORTSZERVEZŐ

Tíz magyar arany a veterán nemzetközin

Huszonkilenc ország 319 vívójának részvételével zajlott a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a veterán Budapest bajnokság. A 23 versenyszámban 10 magyar aranyérem született.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM