Egy különleges hétvége előtt

jan 23, 2019 | Hírek

Igazán különleges hétvége előtt állunk! Péntektől vasárnapig három fegyvernemben egyéni és csapat Világkupa, kettőben egyéni Grand Prix lesz, míg idehaza a junior országos bajnokságot rendezzük.

Gyakorlatilag nem lesz olyan perce a hétvégének, amikor a világ valamelyik helyszínén nem csattognak majd a pengék! Haladjunk időrendben! Pénteken – az órák mindig magyar idő szerint értendők… – hajnali fél kettőkor kezdik versenyüket Tokióban a férfi tőrözők. Az ázsiai Világkupán két magyar vesz részt, Dósa Dániel és Frűhauf Benjámin, így a szakág a vasárnapi csapatviadalról értelemszerűen “fel van mentve”. 

Reggel nyolckor kezdődik a katari Dohában az esztendő első Grand Prix versenye. A mezőny elképesztően erős, gyakorlatilag nem akad neves hiányzó, legalábbis a férfiak mezőnyében… Magyar részről három férfi és két hölgy vív majd a másfélszeres Világkupa-pontokért. Név szerint: Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, illetve Budai Dorina és Kun Anna. A programot a lenyűgöző Aspire akadémián rendezik a “magyar mentrend” szerint, azaz a pénteki férfi selejtezőket követően szombaton a női kvalifikáció következik, majd vasárnap rendezik a két 64-es táblát, és a négyes döntőket. 

A kívül-belül impozáns Aspire Dome ad otthont a dohai párbajtőr Grand Prix-nek.

Időrendben a női tőrözők következnek, akik a Párizs melletti St-Maur-ban pénteken délelőtt tízkor kezdenek majd. Itt nyolcan indulnak majd az egyéni Vk-versenyen, méghozzá Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Pásztor Flóra, Zámbó-Gólya Fruzsina, Tóth Janka és Mesteri Viktória. A St-Maur-i Világkupa számunkra legfontosabb része pedig majd a vasárnapi csapatverseny lesz. 

Tovább haladva az időrendiségben az itthoni juniorok következnek. Az örömtelien nagy létszám okán a párbajtőrözők már péntek délután megkezdik a hatfegyvernemes országos bajnokságot a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Aztán a hat egyéni aranyat szombaton, a hat csapat aranyérmet pedig vasárnap osztják ki. Az ob medálok mellett a korosztályos világversenyekre történő válogatás okán is rendkívüli fontosságú lesz a verseny, bizonyára nagy csatákat láthatunk majd. 

Végül, de kizárólag az időrendi utazás miatt utolsóként a női kardozók következnek, akik ugyancsak pénteken, de Dósa Daniéknál tizennégy és fél órával (!) később kezdenek majd. A Világkupa-versenynek ugyanis Salt Lake City ad otthont, és a mormon fővárosban a magyarhoz képest nyolc órával van kevesebb – azaz az ott reggel 10-kor kezdődő verseny számunkra este hat órai rajtot jelent Márton Annával, Pusztai Lizával, László Lucával és Katona Renátával. Az amerikai kardhétvége legfontosabb része számunkra itt is a vasárnapi csapatverseny lesz majd. 

Fentiek alapján bátran kijelenthető: ezen a hétvégén nullától huszonnégy óráig mondhatjuk – hajrá, magyarok! 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események