Egy különleges kilencedik helyezés

febr 11, 2019 | Hírek

Kilencedik helyen végzett a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Rédli András, Somfai Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat a vancouveri Világkupán, úgy, hogy az alsóházban csak nagycsapatokat győzött le

Ha azt halljuk vagy olvassuk, hogy a magyar férfi párbajtőrcsapat legyőzte a világbajnok Svájcot, a világranglistát a verseny előtt vezető Koreát, és a mindig nagyon erős Olaszországot, akkor elégedetten csettintünk. Ha hozzátesszük, hogy mindezzel a kilencedik helyen végzett a Bányai Zsombor, Berta Dániel, Rédli András, Somfai Péter összeállítású csapat, akkor pedig értetlenkedünk…

Somfai Péter, Bányai Zsombor, Rédli András és Berta Dániel – a kilencedik helyen végzett magyar párbajtőrcsapat

Márpedig így történt a világ túlfelén, ahol a nyolcaddöntőkben alaposan megfordult a világ… A meglepő eredményekhez, sajnos, mi is asszisztáltunk. A rendkívül kellemetlen izraeliek ellen ugyanis 43:38-ra kikaptunk. Igazából annyi történhetett – a messzi távolból nézve… -, hogy vezéregyéniséggé senki sem tudott válni, Rédli Bandinak pedig ezúttal nem sikerült a befejezés. Sajnos, ez ebben a fegyvernemben benne van a pakliban, lásd még a többi váratlan eredményt…

Elvégre a folytatásban csupa világklasszis ellenfél következett – a 9-16. helyért… Először a világbajnok svájciak, majd a világranglistát a verseny előtt vezető koreaiak. Két, fölényes győzelemmel javítottak egy hatalmasat a mieink! Előbb 45:27-re, majd 45:33-ra nyertek a magyarok, Berta Danit alig lehetett megszúrni, de Zsombi és Bandi is nagyszerűen tette ekkor a dolgát. A végére az ugyancsak nagyon erős, ráadásul a rangsorban közvetlen riválisnak számító olaszok következtek, és egy egytusos sikerrel (40:39) lett kilencedik a válogatott. A két fiatal most is jól vívott, Rédlinek pedig a befejezésnél volt helyén az esze és a szíve. 

Furcsa véget ért tehát a verseny, ugyanis elmondható – egy valójában csalódást keltő kielncedik helyezés után is teljes joggal lehet összességében elégedett a látottakkal Dancsházy Nagy-Tamás vezetőedző és Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány.

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Vancouver, 23 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 38:43 (Bányai +1, Berta 0, Rédli -6).

A 9-16. helyért: Magyarország-Svájc 45:27 (Bányai +9, Rédli +6, Berta +3).

A 9-12. helyért: Magyarország-Korea 45:33 (Berta +11, Bányai +2, Rédli -1).

A 9. helyért: Magyarország-Olaszország 40:39 (Berta +4, Bányai 0, Rédli -3).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Izrael, 3. Franciaország, …9. Magyarország (Bányai Zsombor, Berta Dániel, Rédli András, Somfai Péter). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Élő eredmények

Közelgő események