Egyedül Fanni 64-ben

máj 17, 2019 | Hírek

Öt magyar vágott neki magyar idő szerint péntek hajnalban a sanghaji női tőr egyéni Grand Prix-nek. Közülük egyedül a legmagasabban rangsorolt Kreiss Fanninak sikerült a legjobb 64 közé jutás.

2019 eddig nem a női tőrözők éve volt – persze, a java még hátra van… Csapatban négyből egyszer sem sikerült a legjobb nyolc közé jutás a Világkupán, és az egyéni versenyek sem hangosak a magyar sikerektől. Üdítő kivétel Kreiss Fanni, aki, ha nem is világrengető eredményekkel, de egyre stabilabb teljesítménnyel ott van az olimpiára okkal kvalifikálók között. 

Sanghajban is ő “mentette a becsületet”, miután egyedül magyarként jutott a legjobb 64 közé a selejtezőkből. Az olimpiai kvalifikáló, kiemelt szorzószámú egyéni Grand Prix csoportköréből mellette továbblépett a másik négy magyar, igaz, már akkor is döcögött a szekér… A 96-ba kerülésért két, első éves felnőttünk, Pásztor Flóra és Kondricz Kata búcsúzott. Előbbi a kínai Huangtól 15:7-re, utóbbi az olasz Sinigaliától 15:9-re kapott ki. Ugyanezt a kört Mohamed Aida és Lupkovics Dóra sikerrel vette (Michel – mexikói 15:9, illetve Szamszonova – orosz, 15:12), míg Fanninak nem kellett vívnia. 

A főtáblára jutás viszont csak az Újpest vívójának sikerült, aki a kanadai válogatott Goldie-t verte 15:12-re. Aida a kínai Vutól 15:11-re, Dóra a lengyel Dlugosztól egyetlen tussal, 15:14-re szenvedett vereséget. 

Szombaton a férfi selejtezők következnek Sanghajban, majd vasárnap lesz mindkét verseny főtáblája és a döntők. Magyar részről reméljük, Dósa Dani csatlakozik Fannihoz. A női tőrcsapatra pedig most két hónapos megfeszített munka vár, az Európa-, majd a budapesti világbajnokságon kell bizonyítania a válogatottnak, hogy jogosan adtunk esélyt az olimpiai kvalifikáció kiharcolására.  

Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 184 induló. A csoportmérkőzéseken: Kreiss Fanni 4 győzelem/1 vereség, Pásztor Flóra 4/2, Mohamed Aida 3/3, Kondricz Kata 2/4, Lupkovics Dóra 2/4 (valamennyein továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Mohamed-Michel (mexikói) 15:9, Lupkovics-Szamszonova (orosz) 15:12, Kondricz-Sinigalia (olasz) 9:15, Pásztor-Huang (kínai) 7:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Kreiss-Goldie (kanadai) 15:12, Mohamed-Vu (kínai) 11:15, Lupkovics-Dlugosz (lengyel) 14:15.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Kreiss-Ranvier (francia).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Magyarok Párizsban – Nagy Dávid

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Nagy Dáviddal folytatjuk!

Kijelölték az Eb-csapatot

Boczkó Gábor szövetségi kapitány előterjesztése alapján kijelölte az MVSZ elnöksége a bázeli Eb-n részt vevő magyar válogatottat.

Élő eredmények

Közelgő események