Egyéni arany után csapat bronz a junior tőr Vk-n

febr 20, 2022 | Hírek

Szemes Gergő remek egyéni aranyérme után a csapat is nagyszerűen teljesített a sabadelli junior férfi tőr Vk-n. Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor és Szemes Gergő bronzérmet nyert!

Mihályi Andor valamennyi rivális ellen pozitív mérleggel zárt, a két napot remekül végig teljesítő Szemes Gergő, egyetlen megingástól eltekintve, ismét a mezőny fölé nőtt, két kadet korú tehetségünk, Bálint Álmos és Bagdány Albert pedig nagyon fontos részfeladatokat teljesített. Gyakorlatilag így lehetne röviden értékelni a mikéntjét annak, hogy a Mazza Lorenzo vezette junior férfi tőrcsapat nagyon értékes bronzérmet szerzett a sabadelli junior Világkupán. 

Bizony, az elmúlt években Dánia nem is egyszer borsot tört e szakágban a mieink orra alá, most erre esélyük sem volt a skandinávoknak – 45:34 lett a vége a napindító nyolcaddöntőnek. A lengyelek ellen pedig egyáltalán nem termett sok babér nekünk mostanság, ezúttal viszont megszorítani sem tudták a magyarokat a negyeddöntőben – 45:33. A franciák elleni elődöntőben sem játszottak alárendelt szerepet a mieink (38:45), majd a hétvégi teljesítményre a bronzmeccsen tették fel az i-re a pontot a fiúk, amikoris Németországot győzték le 45:41-re. 

Mazza Lorenzo válogatott edző és a bronzérmesek. Balról: Mihályi Andor, Bálint Álmos, Bagdány Albert és Szemes Gergő.

Természetesen elkél a visszafogottság, ugyanakkor egy ilyen remek hétvége után azért egyre inkább él a bizalom – elképzelhető, hogy ez a korosztály visszahelyezheti a magyar férfi tőrvívást Európa és a világ térképére! Az újabb lépést efelé hamarosan ismét megteheti a társaság: hat nap múlva kezdődik Újvidéken a kadet és junior Európa-bajnokság…

Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Sabadell, 19 induló. 

Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:34 (Szemes +11, Mihályi +7, Bagdány -7).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:33 (Szemes +7, Mihályi +6, Bálint -1).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 38:45 (Mihályi +7, Szemes -4, Bálint -10).

A 3. helyért: Magyarország-Németország 45:41 (Szemes +4, Mihályi +1, Bagdány -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő, válogatott edző: Mazza Lorenzo, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Szabó István). 

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM