Egyéni arany után csapat bronz a junior tőr Vk-n

febr 20, 2022 | Hírek

Szemes Gergő remek egyéni aranyérme után a csapat is nagyszerűen teljesített a sabadelli junior férfi tőr Vk-n. Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor és Szemes Gergő bronzérmet nyert!

Mihályi Andor valamennyi rivális ellen pozitív mérleggel zárt, a két napot remekül végig teljesítő Szemes Gergő, egyetlen megingástól eltekintve, ismét a mezőny fölé nőtt, két kadet korú tehetségünk, Bálint Álmos és Bagdány Albert pedig nagyon fontos részfeladatokat teljesített. Gyakorlatilag így lehetne röviden értékelni a mikéntjét annak, hogy a Mazza Lorenzo vezette junior férfi tőrcsapat nagyon értékes bronzérmet szerzett a sabadelli junior Világkupán. 

Bizony, az elmúlt években Dánia nem is egyszer borsot tört e szakágban a mieink orra alá, most erre esélyük sem volt a skandinávoknak – 45:34 lett a vége a napindító nyolcaddöntőnek. A lengyelek ellen pedig egyáltalán nem termett sok babér nekünk mostanság, ezúttal viszont megszorítani sem tudták a magyarokat a negyeddöntőben – 45:33. A franciák elleni elődöntőben sem játszottak alárendelt szerepet a mieink (38:45), majd a hétvégi teljesítményre a bronzmeccsen tették fel az i-re a pontot a fiúk, amikoris Németországot győzték le 45:41-re. 

Mazza Lorenzo válogatott edző és a bronzérmesek. Balról: Mihályi Andor, Bálint Álmos, Bagdány Albert és Szemes Gergő.

Természetesen elkél a visszafogottság, ugyanakkor egy ilyen remek hétvége után azért egyre inkább él a bizalom – elképzelhető, hogy ez a korosztály visszahelyezheti a magyar férfi tőrvívást Európa és a világ térképére! Az újabb lépést efelé hamarosan ismét megteheti a társaság: hat nap múlva kezdődik Újvidéken a kadet és junior Európa-bajnokság…

Junior férfi tőrcsapat Világkupa, Sabadell, 19 induló. 

Nyolcaddöntő: Magyarország-Dánia 45:34 (Szemes +11, Mihályi +7, Bagdány -7).

Negyeddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:33 (Szemes +7, Mihályi +6, Bálint -1).

Elődöntő: Magyarország-Franciaország 38:45 (Mihályi +7, Szemes -4, Bálint -10).

A 3. helyért: Magyarország-Németország 45:41 (Szemes +4, Mihályi +1, Bagdány -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Franciaország, 3. Magyarország (Bagdány Albert, Bálint Álmos, Mihályi Andor, Szemes Gergő, válogatott edző: Mazza Lorenzo, edzők: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo, Szabó István). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Rajtol kedden az Európa-bajnokság

Bázelben rendezik június 18. és 23. között a vívó Európa-bajnokságot. A legerősebb válogatottunk indul, hajrá, magyarok!

Eb-váró – Boczkó Gáborral

Boczkó Gábor szövetségi kapitány a csapatversenyekre fókuszál a kedden kezdődő bázeli Eb-n, és annak örül, hogy mindenki egészséges.

Magyarok Párizsban – Siklósi Gergely

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Siklósi Gergellyel folytatjuk!

Boros Péter a világ legidősebb aktív vívója

Bekerült a Guinness-rekordok könyvébe Boros Péter, a világ legidősebb aktív vívója. Aki továbbra sem pihen, 90 évesen is ott volt a hétvégi Csacsi Kupán.

Csacsi Kupa a “fellegekben”

Csák Attila szervezésében ismét megrendezték a veterán tőrözők Csacsi Kupáját. Újra különleges helyszínen, a visegrádi Fellegvár teraszán vívtak.

Élő eredmények

Közelgő események