Elhunyt Fekete György

nov 14, 2020 | Hírek

Életének 68. évében elhunyt Fekete György vívómester, az egri vívás kiemelkedő alakja. Kardozóként, vívómesterként ezer szállal kötődött szeretett városához, haláláig vezetőedzője volt klubjának.

Az egri “Schwarz”. Mindenki csak így hívta, így ismerte, így szólította. A kardversenyek állandó szereplője volt, ám az “egri várat” nem hagyta el vívóként, és így nehéz volt az igazán nagyok közé kerülnie. Ám egyénisége, hamisítatlan humora, állandó mosolya okán a viadalok közkedvelt szereplője lett. 

Hosszú évekig volt első osztályú vívó, majd edzőként is korosztályos válogatottakat nevelt szeretett városában, Egerben. Később, a magyar edzők “népvándorlása” idején ő is külföldön dolgozott, éveket töltött el mesterként Ázsiában. Hazaérkezése után természetesen ismét Egerben dolgozott, haláláig az Eger Városi Vívó Klub vezetőedzője volt. 

Sajnos, a járvánnyal szemben neki sem volt ellenszere, a magyar vívótársadalom, a Magyar Vívó Szövetég gyászolja Fekete Györgyöt.  

Kapcsolódó hírek

Törökbálintra megy a roadshow

Törökbálint lesz az újabb, immáron negyedik állomása az “Aranyos lányok, aranyos fiúk” roadshow-nak. A vendég két, milánói világbajnok kardozó, Gémesi Csanád és Szatmári András lesz.

Nemzetközi szinten is belevágunk

Egy héttel a hazai rajt után a nemzetközi pástokon is megkezdődik a 2023/24-es válogatási szezon. A szlovákiai Somorján, női tőr európai kadet körversenyen szerepelnek a korosztály legjobbjai.

Kósa Miklós és Szilágyi Áron elismerése

A Nemzetközi Vívó Szövetség éves rangsorában Kósa Miklós második egymást követő évben végzett a második helyen, gratulálunk! Szilágyi Áron pedig bekerült a Hírességek Csarnokába, ugyancsak gratulálunk!

Világbajnokságra készülnek a kerekesszékesek

Október 3. és 8. között, az olaszországi Terniben rendeznek paralimpiai kvalifikációs, kerekesszékes világbajnokságot. Négy év után indulhatnak újra vb-n vívóink, Nagy József beszél a részletekről.

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM