Elhunyt Fekete György

nov 14, 2020 | Hírek

Életének 68. évében elhunyt Fekete György vívómester, az egri vívás kiemelkedő alakja. Kardozóként, vívómesterként ezer szállal kötődött szeretett városához, haláláig vezetőedzője volt klubjának.

Az egri “Schwarz”. Mindenki csak így hívta, így ismerte, így szólította. A kardversenyek állandó szereplője volt, ám az “egri várat” nem hagyta el vívóként, és így nehéz volt az igazán nagyok közé kerülnie. Ám egyénisége, hamisítatlan humora, állandó mosolya okán a viadalok közkedvelt szereplője lett. 

Hosszú évekig volt első osztályú vívó, majd edzőként is korosztályos válogatottakat nevelt szeretett városában, Egerben. Később, a magyar edzők “népvándorlása” idején ő is külföldön dolgozott, éveket töltött el mesterként Ázsiában. Hazaérkezése után természetesen ismét Egerben dolgozott, haláláig az Eger Városi Vívó Klub vezetőedzője volt. 

Sajnos, a járvánnyal szemben neki sem volt ellenszere, a magyar vívótársadalom, a Magyar Vívó Szövetég gyászolja Fekete Györgyöt.  

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

SZURKOLJATOK NEKÜNK!

A magyar válogatott nevében köszönjük a csaknem 35 ezer like-ot, a 80 ezer kattintást, és az 1,3 millió elérést, amely 15 olimpikon vívónk bemutatását kísérte.

Petschauer Attila emlékének adóztunk

A tragikus sorsú, kétszeres olimpiai bajnokról emlékeztünk meg – többek között válogatott vívók, Izrael nagykövete és Csampa Zsolt elnök társaságában.

Útra készen az olimpiai csapat!

A magyar sportélet legmagasabb rangú vezetőivel és a média képviselőivel találkozott kedden a párizsi olimpiai vívódelegáció.

Elhunyt Solti Antal

Rövid betegség után, 75 éves korában elhunyt Solti Antal, a magyar tőrvívás meghatározó egyénisége. Az MVSZ és az FTC a mestert saját halottjának tekinti.

Magyarok Párizsban – Muhari Eszter

Tizenöt vívónk lesz ott a párizsi olimpián. Őket mutatjuk be honlapunkon és social media felületeinken. Hajrá, magyar vívás! A sorozatot Muhari Eszterrel fejezzük be!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.